Egy színészbarátom halálára - Huszár Zsoltnak

Gaál Tamás színész Huszár Zsolt halálára írt nekrológot. Ezt közöljük. Cikkünkben az Új Színházban játszott fontosabb szerepeiből is láthatnak részleteket.

Rövid hírben közölték az újságok, hogy Huszár Zsolt színész balesetben életét vesztette....

1994- et írtunk. Az R.S. 9.-ben Dobay Dezső, Nádas Péter: Temetés c. drámáját rendezte, partnered Turi Hajnalka volt. Akkor láttalak először és elementáris játékoddal azonnal lenyűgöztél. Az előadás után szétkürtöltem, hogy igazi gyöngyszemre leltem, tessenek Rád alaposan odafigyelni.

Tehetségeddel jól sáfárkodtál. A Szkénében Cocteau: Vásott kölykök (Rettenetes szülők) és a Teatro Godot c. előadásokban két későbbi színházcsinálóval (Schilling Árpád és Pintér Béla) hívtad fel magadra a figyelmet.

 

Kiváló fizikai adottságaidat (nagyreményű futballistának indultál) továbbfejlesztetted, így a későbbi komoly feladatokat könnyebben tudtad megoldani.

Játszottál Kecskeméten, Debrecenben, a Merlin Színházban, Tatabányán Jágót és Rómeót adtad, a fiatal közönség rajongott érted, a szakma is elismert. Innen egyenes út vezetett az Új Színházba, ahol rengeteg kitűnő alakítással ajándékoztad meg a publikumot. Voltál Marat, ismét Rómeo, Rudi a fogász, előfordult, hogy egy szezonban 7 repertoár darabban is játszottál.

2006-ban Baksa Imre, rendező megalapította (egy balatonföldvári szállodáról, mikor ott léptetek fel) a Neptun-brigádot, melynek alappillére lettél. Fantasztikus sikereket értél el, elég, ha csak a két Jordi Garcelán darabot a Dakotát és A Grönholm- módszert említem. Ez utóbbi például évek óta levehetetlen volt az Új Színház műsoráról.

Borzasztó, hogy többet nem láthatlak színpadon, szörnyű, hogy előadások után nem tudunk a színházról, vagy a fociről jókat dumálni.

40 év jutott Neked az árnyékvilágon, talán furcsa, de idősnek sosem tudtalak elképzelni, számomra örökké a siheder, vagabund Huszár Zsolt maradsz.

Nem szégyellem, de írás közben is potyogtak a könnyeim, ami bekövetkezett az emberi ésszel fel nem fogható. Remélem odaát egyszer még találkozunk.

Legyen Neked könnyű a föld!

 

Gaál Tamás

 

Huszár Zsolt színművész búcsúztatását október 1-jén, szombaton 10 órakor tartják a Farkasréti temető Makovecz-termében, s ezután családja, kollégái, barátai és tisztelői körében helyezik örök nyugalomra a sírkert művészparcellájában - közölte az Új Színház hétfőn az MTI-vel.

Huszár Zsolt, aki nyáron ünnepelte 40. születésnapját, szeptember 17-én tragikus biciklibalesetben hunyt el. Az Új Színház, ahol 2003 óta volt tagja a társulatnak, saját halottjának tekinti.

süti beállítások módosítása