Tiltakozás indult "a magyar művészeti élet tönkretétele ellen"

Tiltakozás indult a 1316/2011. kormányrendelet ellen, amely maradványképzésre kötelezi a kormányzati szervezeteket. Ennek értelmében a művészeti szervezetek nem jutnak hozzá a korábban megítélt működési támogatásukhoz.  

A prae.hu portálon megjelent petíció szövegét mi is közöljük.

 

Kedves Aláírók! A 2011. szeptember 20-án hatályba lépett, 1316/2011-es számú kormányhatározat értelmében a hazai művészeti szervezetek nem kapják meg a 2011-es (!) működésükhöz szükséges, a Magyar Közlönyben korábban ismertetett, azaz már megítélt összegeket. Ezzel az ellehetetlenülés határára kerülnek. Kérjük, aláírásával támogassa a művészeti szervezetek munkáját felszámoló határozat elleni tiltakozást. (Az aláíráshoz nem kell regisztrálni!) 

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

 

Tisztelettel felhívom figyelmét arra a költségvetési intézkedésre, ami beláthatatlan károkat okoz a művészeti életben.

A művészeti szervezetek és más intézmények működését lehetetlenné teszi, nemzetközi és törvényi kötelezettségeiknek sem tudnak eleget tenni, ha a 1316/2011-es kormányhatározat értelmében nem jutnak hozzá a már jóval korábban megítélt, 2011-es (!) működésükhöz szükséges összegekhez.

Néhány gondolat a művészei szervezetekről:

Minden művészeti ág másképpen működik, de pár dologban közösek: jó ideje meglepően nagy számú önfeláldozó önkéntes munkással dolgoznak. Bár többnyire civil szervezetként vannak nyilvántartva, közfeladatokat látnak el. Az évről évre megítélt összeg éppenhogy fedezi széleskörű, országos és határon túli munkájuk költségeit, illetve minimálisan honorálja a szervező vagy fellépő tagok munkáját.

Tisztelettel kérem a fenti indokok alapján Képviselő Asszonyt/ Urat, hogy a Parlamentben hívja fel a figyelmet erre a hátrányos megkülönböztetésre, és tegyen javaslatot a régi számítási mód visszaállítására.

Budapest, 2011. szeptember 25.

 

CSATLAKOZNI ITT LEHET.

süti beállítások módosítása