Rosencrantz és Guildenstern újra színpadon

A temesvári Csiky Gergely színház többszörösen díjazott Rosencrantz és Guildenstern halott című darabja újra látható hétfőn (október 3-án, 18:00 órától) a színház Nagytermében.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 2009 szeptemberében bemutatott nagysikerű produkcióját Victor Ioan Frunză rendezte és megkapta az UNITER (Román Színházi Szövetség) 2009-es év Legjobb előadása díját, majd 2010-ben az aradi V. Interetnikai Színházi Fesztiválon a Legjobb Előadás díját.

RosGuil_Foto-Adriana_Grand

 

„Hogyan éld meg a bűntudatod? Hogyan játssz fej vagy írást és veszítsd el az életed? Hogyan válj egy senkivé?! Két epizodista, főszerepben: Ros és Guil. Ők sem tudják, hogy kicsodák. Részei a történetnek, amelyet nem értenek. Belekerültek az eseményekbe, amelyhez nincs közük és amely elnyeli őket. Komédia és létfilozófia elegye. Filozofikus tragi-bohózat két shakespeare-i mellékszereplőről." – vallja Gyulay Eszter, az előadás dramaturgja.

 

RosGuil_Foto-Adriana_Grand_25

Jegyet váltani 16 lejes egészáron lehet, illetve 8 lejért kedvezményesen (diákoknak és nyugdíjasoknak). A jegyiroda nyitvatartása: hétköznap 10-13, szerdán és pénteken 17-19 óra között is, illetve minden előadás előtt egy órával lehet jegyet váltani; cím: Alba Iulia utca 2. Szám, telefon: 0356-450.606, e-mail cím: ticket@tm-t.ro.

forrás: Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár

süti beállítások módosítása