Szerdán temetik Böröczky József humoristát

Böröczky József humorista, motorsport-szakkommentátor hamvasztás utáni búcsúztatását október 5-én, szerdán 15 órakor tartják a Fiumei úti sírkert szóróparcellájában - közölte a Mikroszkóp Színpad.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett művész életének 64. évében, szeptember 17-én hosszú betegség után hunyt el.
Böröczky József 1948. március 3-án született. 1976-tól a szórakoztató műfajban dolgozott. 1976-ban a Kamara Varietében kezdte pályáját, majd 1985-92 között a Vidám Színpad társulatában tevékenykedett. 1992-ben csatlakozott a Mikroszkóp Színpadhoz, ahol az elmúlt majd húsz esztendő alatt számos produkcióban közreműködött - olvasható a színház honlapján.

boroczky_jozsef Mint írják, az országos hírnevet és népszerűséget Clinton-paródiái hozták meg számára, a Paródiák Kádártól Clintonig című albumán 15 változatban - magyar, francia, német, vietnámi, olasz, szlovák, arab, görög, finn, spanyol, román, kínai, szerb, japán, orosz - adott elő virtuóz nyelvparódiákat.
Számos tévécsatorna szórakoztató műsoraiban gyakori vendég volt, szerepelt többek között az HBO "Mennyi? 30!" című produkciójában is. Kevesebben tudták róla, hogy volt egy másik szakmája is: mint a motorsport szerelmese és jó ismerője az Eurosport csatornán 10 évig sportkommentátorként is dolgozott.

süti beállítások módosítása