Müller Péter darabbal kezdi az évadot a SzESz

“Az idei évad tétje a megmaradásunk” – kezdte sajtótájékoztatóját Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház társulatának vezetője, majd elmondta: legnagyobb örömükre Müller Péter Szemenszedett igazság című bűnügyi komédiáját mutatják be október 11-én.

Varga Norbert művészeti vezető az évadról tartott hétfői tájékoztatón elmondta, hogy az 1965-ben írt műből készült darab bemutatóját a Szegedi Pinceszínházban tartják. 

“Szerintem az egyetemnek kötelessége volna komolyan támogatnia minket. Azzal az érvvel nem tudok mit kezdeni, hogy sok kis csoport van, és mindenkit megillet a lehetőség. Mi egy kilenc éve működő társulat vagyunk, szeretnénk továbbra is alkotni, és az sem mellékes, hogy Szegedi Egyetemi Színház a nevünk, és színészeink közül szinte mindenki az SZTE-re jár vagy járt” – hangsúlyozta Varga Norbert, majd sietve leszögezte: ezúton is szeretné megköszönni az eddigi támogatásokat: azokat a forrásokat, melyeket az SZTE Kulturális Irodája legalább időnként biztosít számukra.

A 23 fős társulat lelkes, ám plakátokra, szövegkönyvek fénymásolására és kellékekre sincsen pénzük. Varga Norbert a SzegedCafénak elmondta: a társulat tagjai így is sokszor saját forrásból költenek a színházra, de ez sokáig nem tartható. Most úgy áll a helyzet, hogy az idei évad alapján dől el: továbbra is fennmarad, vagy örökre elbúcsúzik a társulat.

Október 11-én, 12-én és 13-án láthatja a közönség Müller Péter “Szemenszedett igazság” című bűnügyi komédiáját a SZESZ előadásában.

szesz A korrupt és velejéig romlott városban gyilkosság történik, ám a látszólag egyszerű ügyet lehetetlenné válik felgöngyölíteni. A településre azonban új bíró érkezik, aki szinte fanatikusan keresi az igazságot. A darab által fölvetett legfontosabb kérdés: saját igazunk és meggyőződésünk érdekében szabad-e pokolra menni - fogalmazott a darabról Varga Norbert.
Müller Péter darabját a premiert követően októberben még két alkalommal játsszák és novemberben is műsorára tűzi a SZESZ. A kéttucatnyi lelkes egyetemistából álló társulat tavasszal egy újabb bemutatót tervez és színpadra állítanak egy gálaestet is, amely a társulat elmúlt nyolc évadjának zenés darabjaiból válogat - közölte Varga Norbert.

 

Forrás: Színház.hu, Szeged Café

süti beállítások módosítása