Megkezdte börtönbüntetését Stohl András

Megkezdte tíz hónapos börtönbüntetését Stohl András szerda reggel. A színésznek a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben kellett jelentkeznie. Szerette volna elkerülni a felhajtást, de a hazai sajtó képviselői azonnal megrohamozták őt és ügyvédjét, aki bekísérte az intézetbe.

stohl

Stohlt a nap folyamán átszállítják arra a helyre, ahol büntetését tölti majd; sajtóhírek szerint ez a tököli börtön lesz. Legkorábban – jó magaviselet esetén – öt hónap múlva szabadulhat. Stohl Andrást szeptember elején ítélte jogerősen tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre a Pest Megyei Bíróság ittas vezetés miatt. Átbeszéltük, hogyan készüljön a börtönéletre. András feszült volt, de emelt fővel megy be a büntetés-végrehajtási intézetbe – nyilatkozta dr. Ruttner György.

stohl3

Stohl dönthet arról, hogy dohányzó vagy nem dohányzó zárkát szeretne, és már az első huszonnégy óra során kézhez kell kapnia a jogairól, kötelezettségeiről, valamint a házirendről szóló tájékoztatókat. Emellett baleset- és tűzvédelmi oktatáson kell részt vennie. Egy friss kép is készül róla, majd egyedi azonosító számot kap. Az első héten eldőlhet az is, mit dolgozhat, mit tanulhat vagy éppen melyik csoportba kerül – erről az úgynevezett befogadási bizottság dönt a személyes meghallgatását követően.

 

Hallgassa meg

 

stohl2

András tegnap még volt kolléganőjének, Barabás Évának adott exkluzív interjút a Portré című műsorban, ami ma este lesz látható az RTL Klubon. "András elmondta, hogy édesanyjával megígértette, vigyáz majd magára, amíg ül, mert nagyon nehezen viselné, ha bármi történne vele. Ami még számomra meglepő volt, hogy ő, aki imádja a vadászatot, az erdőt, a szabadságot, arra a kérdésre, hogyan képzeli el a négy fal között az életet, azt mondta, nem tudja, mi vár rá. Nem tudja, mi lesz a napirend, hány emberrel lesz egy cellában és mekkora lesz ez a cella. Csak azt tudja, hogy alkalmazkodni fog mindenhez" – mesélte a műsorvezetőnő.

stohl4

"Sokat jelent, hogy az írásos ítéletben gyakorlatilag a bírónő helyreállította a becsületemet, mert a mai napig sem tudom, miért mentem el a helyszínről a mentők érkezését követően. Örökké hálás leszek orvos nővéremnek, aki a baleset után három nappal elküldött ideggyógyászati kivizsgálásra a fejemet ért ütés miatt. Az elsőfokú ítéletben az én sérülésemmel nem foglalkoztak, ezért a közvélemény egyszerűen felelőtlen cserbenhagyónak aposztrofált" – mondta bevonulása előtt Stohl. Azt is hozzátette: "Ahogy belépek a kapun, kizárom a nyilvánosságot. Nem akarok börtönshow-t, innentől kezdve nem Stohl András vagyok, hanem mondjuk a 4567-es elítélt. A lelkiismeretem nem nyugodott meg, de a büntetésem letöltésével lezárom a múltat. Szeretnék a rácsok mögött is hasznos lenni, néhány intézményben van drogprevenciós körlet, ahol folytathatnám a kint megkezdett önkéntes közszolgálatomat, ha ez lehetséges. Már jártam egy leánynevelő intézetben, ahol a fiatalkorúak töltötték büntetésüket. Megérintett a sorsuk, szinte mindegyikük fogyasztott kábítószert".

Forrás: Színház.hu, Blikk, Bors

süti beállítások módosítása