Mi történt az Új Színházzal?

Összegyűjtöttük, mi történt az Új Színház körül az utóbbi egy hónapban. Itt az összes esemény hírét megtalálják.

 • Pozsgai Zsolt vállalja a főrendezői posztot

  Pozsgai Zsolt vállalja a főrendezői posztot

  Bár korábban azt nyilatkozta, nem tud a felkérésről, Pozsgai Zsolt mégis elvállalja az Új Színház főrendezői-fődramaturgi posztját. Ezt az író, rendező hétfőn jelentette ki, hozzátéve, hogy a jelenlegi társulattal szeretnének a jövőben is dolgozni. »
 • Tarlós István nem támogatja a Hátország Színház nevet

  Tarlós István nem támogatja a Hátország Színház nevet

  A főpolgármester nem támogatja az Új Színház nevének megváltoztatását. Tarlós István hétfőn, egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta: semmilyen névváltozást nem támogat. »
 • Dörnerék ellen tiltakozik a MAZSIHISZ

  Dörnerék ellen tiltakozik a MAZSIHISZ

  A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) tiltakozik az ellen, hogy az Új Színház élére a napokban kinevezett Dörner György színművész pályázata szerint intendánsának Csurka István írót kéri fel; ezt a náci szellemi körök újabb térhódításának nevezték. »
 • Tiltakozás Dörner kinevezése ellen - Neves művészek aláírásával

  Tiltakozás Dörner kinevezése ellen - Neves művészek aláírásával

  Neves művészek, újságírók, írók is tiltakoznak Dörner György színházigazgatói kinevezése ellen. A Revizoron bárki csatlakozhat. »
 • Bocsárdi értetlenül áll Dörner pályázata előtt

  Bocsárdi értetlenül áll Dörner pályázata előtt

  A Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház közleménye a budapesti Új Színház igazgatói pályázata kapcsán. »
 • Új Színház-ügy: Ascher Tamás levele Pozsgai Zsoltnak

  Új Színház-ügy: Ascher Tamás levele Pozsgai Zsoltnak

  Csurka István, az Új Színház leendő intendánsa a Kossuth Rádiónak elárulta, Pozsgai Zsolt író lesz a főrendező-fődramaturg februártól, amikor átveszik az igazgatást Dörner Györggyel. Pozsgai Zsolt közölte, hogy erről nem tud. Ascher Tamás, aki az Új Színházi pályázatokat elbíráló szakmai bizottság tagja volt, levelet írt Pozsgainak. Ezt közöljük. »
 • Csurka elárulta: Pozsgai lesz a főrendező

  Csurka elárulta: Pozsgai lesz a főrendező

  A kortárs magyar dráma színháza lesz a jövő évadtól az Új Színház – ígéri Csurka István, a leendő intendáns, aki szerint ez volt a lényege az igazgatói pályázatnak, amelyet Dörner György megnyert. Szerinte az ő ötlete volt, hogy hogy legyen a magyar drámának egy saját színháza. A színházban Pozsgai Zsolt író lesz a főrendező-fődramaturg - közölte Csurka az MR1-Kossuth Rádió szerint. Azonban Pozsgai erről nem tud. »
 • Deutsch: kettős mérce miatt támadják Dörnert

  Deutsch: kettős mérce miatt támadják Dörnert

  Deutsch Tamás EP-képviselő blogjában kifejti, nézete szerint Dörner nagyszerű színész, a közvéleménynek pedig ezt kellene figyelembe venni az ítéletek és vélemények megalkotásakor. Úgy látja, kettős mérce miatt támadják az Új Színház frissen kinevezett igazgatóját. »
 • Külföldi lapok szélsőjobbos színházról cikkeznek

  Külföldi lapok szélsőjobbos színházról cikkeznek

  A Spiegel Online főleg Csurka István szerepét kifogásolja, akiről annyit ír: „egy szélsőjobboldali pártot vezet és antiszemitaként ismert". »
 • Schilling írt Dörner megválasztása kapcsán

  Schilling írt Dörner megválasztása kapcsán

  "Ellenzem azt a hazai gyakorlatot, amely lehetővé teszi, hogy egy állami vagy önkormányzati fenntartású kulturális intézménynek 15-20 vagy akár 30 évig is ugyanaz a személy legyen az igazgatója. Elsősorban ez az eljárás teszi monolitikussá és provinciálissá a hazai kulturális- és közéletet, amelyben szinte teljesen természetes a kiemelkedőnek tartott személyiségek állás- és pozícióhalmozása" - fogalmaz Schilling Árpád. Lapszemle. »
 • Hangulatkeltéssel vádolja Tarlós a Színházi Társaságot

  Hangulatkeltéssel vádolja Tarlós a Színházi Társaságot

  A Színház.hu-hoz eljutott Tarlós István válasza a Magyar Színházi Társaság levelére. Ezt közöljük. »
 • Tütetni fognak az Új Színházért

  Tütetni fognak az Új Színházért

  Október 21.-én, 18.00-tól 20.00-ig tüntetést szerveznek annak érdekében, hogy ne Dörner György legyen az Új Színház igazgatója. Már több mint félezren jelezték, hogy részt vennének az akcióban, köztük a színházi szakma képviselői. »
 • Új Színház-ügy: Márta István üzenete

  Új Színház-ügy: Márta István üzenete

  Márta István a Színház.hu-n írt azoknak, akik aggódnak érte. »
 • Tarlós az Új Színházról: Lezártnak tekintem a vitát

  Tarlós az Új Színházról: Lezártnak tekintem a vitát

  Tarlós István főpolgármester lezártnak tekinti "a fővárosi színházigazgatók kinevezése körül kialakult vitát" - mondta a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatója. »
 • Bérczes László az Új Színház ügyéről

  Bérczes László az Új Színház ügyéről

  A Kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetője is részt vett az Új Színház vezetésére kiírt pályázat szakmai javaslattevő bizottság munkájában. Ezután rögtön visszautazott Szabadkára (ahol egy előadást rendez), azonban írásban, három kérdésre válaszolva nyilatkozik a történtekkel kapcsolatban. »
Ascher Tamás az ÚJ Színház ügyéről

Ascher Tamás az ÚJ Színház ügyéről

Október 6.-án arról döntött a Tarlós István, hogy Dörner György lesz február elsejétől az Új Színház igazgatója, Csurka István intendánssal együttműködésben. A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság szakmabeli tagjai azonban Márta Istvánt támogatták. Közülük Ascher Tamás rendezőt faggattuk. »
süti beállítások módosítása