Bocsárdi értetlenül áll Dörner pályázata előtt

A Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház közleménye a budapesti Új Színház igazgatói pályázata kapcsán.

Mint az a sajtó híradásai alapján immár köztudott, a budapesti Új Színház idén szeptemberben lezajlott igazgatói pályázatán a színház fenntartója Dörner György érdemes művészt nevezte ki az intézmény igazgatójának. A kinevezést követően Dörner Györgynek a sajtóban kiszivárogtatott pályázatában az Új Színház egyik majdani rendezőjeként többek között Bocsárdi Miklós nevű sepsiszentgyörgyi illetőségű személy neve szerepel. Mivel Sepsiszentgyörgyön a pályázatban szereplő néven egyetlen színházi rendezőt sem tartanak számon, sajnos kénytelenek vagyunk azt hinni, hogy az Új Színház igazgatói székére pályázó színművész színházunk igazgatójára, Bocsárdi László Jászai Mari díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színházrendezőre gondolt.

bocsardiBocsárdi László, fotó: origo.hu

 

A Tamási Áron Színház részéről a következőket szeretnénk megjegyezni: Az a színházvezető, aki a 2012-től kezdődő időszakra vonatkozó igazgatói pályázata kapcsán konkrét tervekkel, együttműködési szándékkal színházunkat megkereste, Márta István volt. A két intézmény jövőbeni együttműködését célzó elképzeléseit a Tamási Áron Színház támogatta, s ezt szándéknyilatkozat formájában hivatalosan is rögzítette. Ezt a dokumentumot az elkészült pályázatnak is tartalmaznia kell, akárcsak az Új Színházbeli vendégrendezésre Márta István által úgyszintén felkért Bocsárdi László rendezői szándéknyilatkozatát.

 

Bocsárdi László értetlenül áll a kialakult helyzet előtt. Kétségesnek tartja, hogy az igazgató-jelölt, aki nevét sem tudja pontosan leírni, ismerné rendezői munkásságát. Következésképpen érthetetlennek tartja azt, hogy ilyen körülmények között Dörner György pályázatában neve felmerülhetett, s furcsának találja, hogy egy olyan művészeti program kivitelezésében számítanak rá, amit sem elveiben, sem részleteiben, sem pedig kivitelezésének módozataiban előzetesen nem ismertettek vele.

 

Tamási Áron Színház

irodalmi titkárság

Sepsiszentgyörgy, 2011. október 10.

 

Kapcsolódó anyagok:

 

Tiltakozás Dörner kinevezése ellen - Neves művészek aláírásával

Tiltakozás Dörner kinevezése ellen - Neves művészek aláírásával

Neves művészek, újságírók, írók is tiltakoznak Dörner György színházigazgatói kinevezése ellen. A Revizoron bárki csatlakozhat. »

 

Kiszivárgott Dörner György pályázata

süti beállítások módosítása