Új- Színház: Osztrák írók csatlakoztak a tiltakozókhoz

Két osztrák írószervezet csatlakozott a Csurka István és Dörner György kinevezése miatt tiltakozókhoz egy keddi bécsi közlemény szerint.

Az Osztrák Írók Érdekközösségét (IG Autorinnen Autoren) és a Grazi Írók Közgyűlését (Grazer Autorinnen Autorenversammlung) nagy aggodalommal tölti el, hogy Budapest városa az Új Színház vezetését a - megfogalmazásuk szerint - "szélsőjobboldali és antiszemita" Csurka Istvánnak és a "hasonlóan gondolkodó", magát nemzeti radikálisnak nevező Dörner Györgynek adta át. Az aláíró szervezetek kijelentették, hogy csatlakoznak a kinevezések ellen tiltakozó művészekhez.
Az Osztrák Írók Érdekközösségét 1971-ben alapították. A honlapján olvasható tájékozató szerint hetven tagszervezetének összesen háromezer-ötszáz szerző a tagja.

extreme

Az ismert francia dramaturg, Jean-Daniel Magnin pedig a következőket publikálta a ventscontraires.net-en: "Képzeld el, hogy Jean-Marie Le Pen közösen irányítja a Rond-Point Színházat egy szélsőségesen jobboldali művésszel ... Ez történik most Budapesten". Írásában felhívja a figyelmet arra, hogy a szakmai bizottság döntése ellenére választották meg Dörner Györgyöt, aki szimpatizál az idegengyűlöletét és antiszemitizmusát felvállaló MIÉPpel. Csurkát, pedig  "a Kárpátok Le Penjének" nevezi.

 

AZ ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY RÉSZLETEI

Összefoglalónk folyamatosan frissül

Összefoglalónkból kiderül, mi történt az Új Színház körül az elmúlt hetekben. Cikkünk folyamatosan frissül és azt is beavatja az eseményekbe, aki eddig nem értesült róluk.

süti beállítások módosítása