Új Színház-ügy: Horváth Csaba nyílt levele Tarlós Istvánnak

"Tisztelt Főpolgármester Úr! Kedves István! Engedje meg, hogy ezúton forduljak Önhöz egy olyan ügyben, amely mára messze túlnőtt a mindennapi pártpolitikai vita keretein, amely immáron Budapest jó hírét és méltóságát veszélyezteti. Ez az ügy Dörner György kinevezése az Új Színház élére" - fogalmazta meg Horváth Csaba az MSZP képviselő.

Tisztelt Főpolgármester Úr! Kedves István!

 

Engedje meg, hogy ezúton forduljak Önhöz egy olyan ügyben, amely mára messze túlnőtt a mindennapi pártpolitikai vita keretein, amely immáron Budapest jó hírét és méltóságát veszélyezteti. Ez az ügy Dörner György kinevezése az Új Színház élére.

Budapest mindig is a szabadság, a sokféleség, a nyitottság, az együtt gondolkodás városa volt. Ön a választási kampány idején sokszor deklarálta, hogy ezen a sokszínűségen nem is kíván változtatni, sőt, azt megőrzendő értéknek tartja.

Az Új Színház vezetőjére vonatkozó döntés azonban messze túlmutat ezen a sokszínűségen. A kirekesztő nézeteiről hírhedt, jobbikos érzületű Dörner György kinevezése, és ezzel a szélsőjobboldali MIÉP-elnök, Csurka István megjelenése a főváros kulturális életében nem pusztán eltérő vélemények vitája, nem másként, de egyébként azonos keretekben, demokráciában, szabadságban, együttműködésben gondolkodó emberek nézeteltérése, hanem az elfogadhatatlan, tűrhetetlen kirekesztés önkormányzati jóváhagyása, sőt, elismerése. Ha minden így marad, Budapestre olyan városként tekintenek majd az itt élők és a világban mindenki, ahol felrúgták a fasizmus elleni civilizációs konszenzust, ahol visszaengedik, sőt, szívesen látják azokat az eszméket, amelyek ellen az egész világ összefogott 66 évvel ezelőtt, és amelyet ma is minden jó érzésű ember elutasít.

horvathcsabaHorváth Csaba, fotó: Népszava

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Egy vezető igazi erejét nem az mutatja meg, hogy meddig ragaszkodik egy elhibázott lépéshez, hanem az, hogy képes-e felülemelkedni saját rossz döntésén, belátni, hogy hibázott és megváltoztatni azt.  Én hiszek abban, hogy Önnek is, ahogy mindannyiunknak sokkal fontosabb ez a város annál, minthogy ez a döntés így maradhasson.

Kedves István!

Arra kérem, hogy vonja vissza Dörner György kinevezését.
Talán ez lehet az utolsó pillanat, amikor még újra lehet gondolni egy olyan döntést, ami máskülönben a jövőben visszavonhatatlanul, kitörölhetetlenül együtt él majd Önnel. Ha az érintettek elkezdik megvalósítani kirekesztő, emberellenes ideológiájukat a színházban, onnan már nem lesz visszaút. Az Ön által is sokat hangoztatott ”barátságunkra” tekintettel nagyon sajnálnám, ha ezzel a döntéssel kellene Budapestnek és Önnek is együtt élnie a következő években.

 

Tisztelettel,

Horváth Csaba, budapesti polgár

süti beállítások módosítása