Peller Károly lemezbemutató koncertjén jártunk

Hogy mi köze van a Danone joghurtnak és Scully ügynöknek az operetthez, az Peller Károly Ez operett! 2 – Kettecskén című lemezbemutató koncertjén derült ki. Ezt a mondatot valószínűleg soha többet nem írjuk le, mivel az ötlet egyedi és megismételhetetlen, ráadásul igen szürreális. Ami viszont tény, hogy a Budapesti Operettszínház népszerű művésze szeptember végén 13! Operett- csillaggal, szubrettekkel és primadonnákkal lépett színpadra, hatalmas sikerrel.

A táncos-komikus egész estés lemezbemutatóján duetteket énekelt a Kossuth-díjas Lehoczky Zsuzsával, Oszvald Marikával, Kalocsai Zsuzsával, Fischl Mónikával, Szendy Szilvivel, Kékkovács Marával, Bódi Barbarával, Peller Annával, Geszthy Veronikával és Lukács Anitával, valamint 3 tehetséges fiatal kolleganővel, Bordás Barbarával, Ágoston Katival és Vörös Edittel.

peller07

A gála nyitányaként érdekes performance-nak lehettek szemtanúi a nézők, mielőtt a függöny felgördült volna, a színész video bejátszásban éltette a Szulák Andrea által reklámozott Danone joghurt áldásos mellékhatásait, utalva arra, hogy a jó ötletek jól működő szervezetben születnek meg. A koncertet pedig igazán szórakoztatóra és igényesre tervezte a teátrum művésze. A frappáns jelentet „Scully ügynök" Náray Erika művésznő szakította félbe – aki szerencsére ízes humorral kezeli a mai napig legendás szinkron szerepét – és felfedezve a színpad fölé belógatott Peller Károly CD-t, elindította a több mint két és fél órás show-t.

peller03Náray Erika és Peller Károly

Az Ez operett! 2 – Kettecskén című lemezen szereplő összes slágert hallhattuk a koncerten, a duetteket tánckarral kísért szóló produkciók szakították meg. Peller Károly jó házigazdaként vendégeit egyenként is bemutatva, anekdotázva vezette fel partnernőit. Kétség kívül a legnagyobb ovációt a 75. születésnapját ünneplő Lehoczky Zsuzsa kapta, akit kolléganői, Peller Károly és természetesen a Budapesti Operettszínház igazgatója, Kerényi Miklós Gábor - KERO® hatalmas virágcsokorral és megható beszéddel köszöntött. A művésznő könnyeivel küszködve, operett-dívához méltóan fogadta az álló tapsot és a meglepetés gratulációt.

peller06Lehoczky Zsuzsa köszöntése

A két felvonásos produkcióban a leghíresebb operett-nóták – többek között a Mister Blue & Lady Blue, a Bukj-el szoknya..., A nő szívét ki ismeri, Én veled oly vígan élek..., stb. – Silló István vezetésével és nagyzenekaros kísérettel csendültek fel. Külön blokkot kaptak a Budapestről írt hangulatos slágerek (Látta-e már Budapestet éjjel?, Van a Bajza utca sarkán...).

peller04Kékkovács Mara és Peller Károly

Peller Károly – aki ezúttal bonviván szerepben is bemutatkozott - immár 13 éve tagja a Budapesti Operettszínháznak, a színház vezető táncos-komikusa, így mára ő lett Magyarország egyik legismertebb operett színésze. Ezt hűen tükrözi az is, hogy komoly rajongótábora van a művésznek. Korosztálytól függetlenül a hű rajongók gondoskodtak arról, hogy igazi koncerthangulatot varázsoljanak az Operettszínház nézőterére, ahonnan már csak a közös éneklés hiányzott. Ebből is látszik, hogy az operett műfaja él, a Budapesti Operettszínháznak és színészeinek köszönhetően erősödik, napról napra újabb és újabb nézőket hódit meg magának, ez az igazán hungaricumnak számító műfaj.

 

Információk a lemezről:

 

 

Ez Operett! 2 - Kettecskén track listája:

 

1. KETTECSKÉN (Szubrettek, Peller Károly)

2. ASSZONYKÁM, ADJ EGY KIS KIMENŐT... (Oszvald Marika, Peller Károly)

3. INDULJUNK, VAN EGY HELY... (Szendy Szilvi, Peller Károly)

4. LÁTTA-E MÁR BUDAPESTET ÉJJEL? (Kékkovács Mara, Peller Károly)

5. AHOL AZ EMBER FELMÁSZIK A FÁRA... (Vörös Edit, Peller Károly)

6. VAN A BAJZA UTCA SARKÁN... (Geszthy Veronika, Peller Károly)

7. PEST-BUDA-ÓBUDA EGYVELEG (Operett Legendák, Peller Károly)

Hétre ma várom a Nemzetinél... Legyen a Horváth kertben, Budán... Jöjjön ki Óbudára...

8. NEM TÖRTÉNT SEMMI... (Bordás Barbara, Peller Károly)

9. MISTER BLUE & LADY BLEU (Ágoston Kati, Peller Károly)

10. „BUKJ-EL" SZOKNYA (Lehoczky Zsuzsa, Peller Károly)

11. A NŐ SZÍVÉT KI ISMERI? (Lukács Anita, Peller Károly)

12. ÉN TEVELED OLY VÍGAN ÉLEK... (Peller Anna, Peller Károly)

13. AJK AZ AJKON... (Kalocsai Zsuzsa, Peller Károly)

14. GYERÜNK, TUBICÁM... (Bódi Barbara, Peller Károly)

15. JAJ, ZSUZSIKÁM... (Peller Károly)

16. RINGÓ VÁLLÚ CSENGERI VIOLÁM... (Fischl Mónika, Peller Károly)

17. HAJMÁSI PÉTER, HAJMÁSI PÁL (Primadonnák, Peller Károly)

Közreműködők:

Operett Legendák:

Lehoczky Zsuzsa Oszvald Marika Kalocsai Zsuzsa

Primadonnák:

Fischl Mónika Lukács Anita Geszthy Veronika Bordás Barbara

Szubrettek:

Szendy Szilvi Kékkovács Mara Bódi Barbara

Peller Anna Vörös Edit Ágoston Kati

 

További fotók a lemezbemutató koncertről:

Peller01Kerényi Miklós Gábor és Lehoczky Zsuzsa

 

peller02Kalocsai Zsuzsa

 

peller05Oszvald Marika és Peller Károly

 

peller09Vörös Edit és Peller Károly

 

peller11Lehoczky Zsuzsa és Peller Károly

 

peller12Bordás Barbara és Peller Károly

süti beállítások módosítása