Új Színház-ügy: törvényességi felülvizsgálatot kérnek

Törvényességi felülvizsgálatot kér az LMP a fővárosi kormányhivatalnál az Új Színház igazgatói pályázata ügyében - írta közleményében Karácsony Gergely országgyűlési frakcióvezető-helyettes és Kaltenbach Jenő fővárosi frakcióvezető. A párt úgy véli, hogy Dörner György kinevezése "nemcsak szakmailag és erkölcsileg vállalhatatlan, hanem törvénysértő is".

Az LMP ezért - a hatályos önkormányzati törvény alapján - arra kéri Pesti Imre kormánymegbízottat, vizsgálja felül, hogy a pályázati kiírás mindenben megfelelt-e az előadó-művészeti törvényben foglalt jogi előírásoknak, és ha szükséges, vonja vissza a pályázatot.

A közlemény szerint az LMP kezdeményezi, hogy a kormányhivatal vizsgálja meg a főpolgármester által hozott határozat törvényességét, például azt, hogy a szakmai bizottság által 2:4 arányban "nem támogatottnak" minősített pályázat alapján jogszerű volt-e, hogy Tarlós István főpolgármester Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház igazgatójává.

A Főpolgármesteri Hivatal múlt csütörtökön tudatta: Dörner György színművész lesz öt éven át az Új Színház igazgatója. A pályázatokat a bizottság véleményének mérlegelésével a főpolgármester bírálta el - írták.

 

Kapcsolódó anyagok:

Az Új Színház-ügy részletei

Összefoglalónk folyamatosan frissül

Összefoglalónkból kiderül, mi történt az Új Színház körül az elmúlt hetekben. Cikkünk folyamatosan frissül és azt is beavatja az eseményekbe, aki eddig nem értesült róluk.

 

Interjúk a témában:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

süti beállítások módosítása