Hetvenhét premier Szombathelyen

Október végén mutatja be a szombathelyi Weöres Sándor Színház a Hetvenhét című mesejátékot, melynek szövegírója Zalán Tibor. Az Életünk című folyóirat szeptemberi különszáma a szerzővel foglalkozott, ennek kapcsán folytatódik majd a beszélgetés élőben, a cikk szerzői valamint Zalán Tibor és Jordán Tamás között, a színház Krúdy Klubjában október 19-én, 17 órakor.

zalan

BESZÉLGETÉS ZALÁN TIBORRAL

„Sokat írtak Zalánról, egy-két elemzést, értelmezést jómagam is megkockáztattam, nem sok olyan műve van, amit nem olvastam, és mégis – nehezen tudnám meghatározni alkotói természetét. Meghatározni valószínűleg nem is lehet, legfeljebb közelíteni hozzá, körülírásokkal próbálkozni. Magamagát mindig költőnek állítja, ha rákérdeznek, hogy... hát akkor a drámák és a hangjátékok, meg a regény, meg a tárcanovella, az esszé, a publicisztika? A hajdani „tipográfiai avantgárd" darabjai? Tudjuk, nem túl gyakori, ám nem is kivételes, ha egy szépíró minden műnemmel és számos műfajjal megpróbálkozik. És néha egészen egyenrangú remeklésekre is képes különböző terepeken. Zalán generációjából a szinte már műfajtalannak mondhatóan sokoldalú Géczi mellett talán csak Szőcs Géza igazán magabiztos a versben, a prózában és a színi-filmes formákban. De ő is persze költő mindenekelőtt." – olvashatjuk az Életünk folyóirat 2011. szeptemberi különszámában, Alexa Károly és Bokányi Péter beszélgetésében.

 

A beszélgetés - Zalán Tiborral és Jordán Tamással kiegészülve - a Weöres Sándor Színház most készülő produkciója, a Hetvenhét című mesejáték kapcsán a színház Krúdy Klubjában folytatódik.

Időpont: 2011. október 19., 17 óra

Vendégek:

Zalán Tibor, költő

Alexa Károly, az Életünk igazgató-főszerkesztője

Bokányi Péter, az Életünk főszerkesztő-helyettese

Házigazda: Jordán Tamás

A belépés díjtalan.

110978_hetvenhet

 

HETVENHÉT

A Weöres Sándor Színház a legkisebbeknek kedveskedik az Illyés Gyula népszerű meséjéből készült zenés játékkal, amelynek szövegkönyvét Zalán Tibor, zenéjét Huzella Péter jegyzi. Az előadás során számítunk a közönség aktív közreműködésére, a történet hőseit a nézők közül kikerülő segítők menekítik meg számtalan veszélyből. Ígérjük, hogy minden gyermek felejthetetlen élményt kap, és a szülők is biztosak lehetnek abban, hogy maguk is belefeledkeznek majd a játékba.

 

Szereplők:

Hoppmester / Huzella Péter

Marlon király, Az erdő szelleme / Jordán Tamás

Parszivál / Poppre Ádám

Kurzivál / Szabó Róbert Endre

Boldizsár / Balogh János

Lajos / Budai Dávid

Bora / Vlahovics Edit

Kamarás / Kelemen Zoltán

Vasvirág / Varga Dóra

Ezüstvirág / Lévai Tímea

Aranyvirág / Senkovics Petra

Medve / Schmidt Róbert

Oroszlán / Unger Tünde

Nyuszi / Fekete Linda

Róka / Vass Szilárd

Rendező: Jordán Tamás

forrás: Weöres Sándor Színház, Szombathely

süti beállítások módosítása