Új Színház-ügy: videókon üzenik, az nem lehet...

Az nem lehet, hogy.....

"Ti nem akarjátok elfelejteni, hogy magyarok vagytok - és mégis azt hazudjátok, hogy az Abszolút Szépet és Abszolút Igazat keresitek, az Eszmét, amiért meg lehet halni? Én meg szeretném elfelejteni tökéletlen szememet, amivel látom, tökéletlen fülemet, amivel hallom a szépet - és szeretném elfelejteni a szájamat és a szavakat, e tökéletleneket, amikkel dadogva és erőlködve leírni próbálom nektek azt, aminek nincsen fajtája, nincsen nemzetisége, amit úgy hívnak, hogy ember". (Karinthy Frigyes, Hazám és "Hazám!" )

andrassy

"Tarlós István, Budapest főpolgármestere a felkért szakmai bizottság javaslatával szemben Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház igazgatójának. Dörner György politikai nézeteit a XXI. század Európájában elfogadhatatlannak tartjuk, így személye méltatlan egy közintézmény vezetésére. Dörner György pályázata a konkrétumokat nélkülöző, kizárólag politikai jelszavakkal dobálózó, a kiírásnak nem megfelelő fércmű. Dörner György igazgatói kinevezése a színházi szakma, a művészet és a magyar nemzet meggyalázása. (...) Budapest regnáló főpolgármestere, Dörner György színigazgatói kinevezésével, közpénzen megalapította a Magyar Köztársaság első újnyilas színházát. Ez gyalázat. A döntés ellen a leghatározottabban tiltakozunk" - fogalmaz a petíció amelyhez közéleti személyiségek, művészek is adták a nevüket. Az aláírók listája folyamatosan bővül.

Azt szeretnénk elérni, hogy a főváros vezetése új pályázatot írjon ki, és azon a demokrácia szabályainak megfelelően a többség akarata, azaz a valós szakmai szempontok döntsenek, és ne politikai érdekek. Ennek érdekében tüntetést szerveznek, amire október 22.-én, szombaton kerül sor, 15:00-17:00 között az Új Színház előtt. A kezdeményezéshez egy kampány is kapcsolódik, egyre több videó kerl fel a www.aznemlehet.net-re. Ezekből válogattunk.

VIDEÓK:

        

Piros, fehér, zöld pántlika... (Bíró Kriszta)

             

Gondolkodni kellene... (Mucsi Zoltán)

   

Mindenki szedje össze minden erejét... (Falusi Mariann és Lang Györgyi)

Forrás: www.aznemlehet.net

 

A baj a vártnál jóval nagyobb... (Novák Péter)

   

Nem megengedhető... (Forgách András)

Nagyon nagy fokú cinizmus... (Dömötör András)

Forrás: www.aznemlehet.net

Kapcsolódó anyagok:

Az Új Színház-ügy részletei

Összefoglalónk folyamatosan frissül

Összefoglalónkból kiderül, mi történt az Új Színház körül az elmúlt hetekben. Cikkünk folyamatosan frissül és azt is beavatja az eseményekbe, aki eddig nem értesült róluk.

 

Interjúk:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész


süti beállítások módosítása