20 éve megszűnt színházzal működne együtt Dörner

Pályázatában Dörner György egy húsz éve megszűnt színházzal kívánt együttműködni – írja a Kanadai Magyar Hírlap. Az újság szerint a torontói Kanadai Magyar Színházat Kertész Sándor holokauszt-túlélő alapította

„Együttműködést kívánunk kialakítani a tengerentúlon is, elsősorban a Kanadai Magyar Színházzal és a Kanadai Magyar Televízióval, amely ugyan torontói székhelyű, de szerte Kanadában a magyarságnak közvetíti az értékeket” – idézi a Kanadai Magyar Hírlap az Új Színház frissen kinevezett igazgatójának nyilvánosságra került pályázatát. A lap szerint azonban a torontói Kanadai Magyar Színházat Kertész Sándor holokauszt-túlélő alapította, 1987-ben Kosaras Vilmos (Pufi) vette át annak vezetését, aki egyben a Menora című magyar zsidóság lapjának főszerkesztője volt. A Kanadai Magyar Színház a kilencvenes években megszűnt, Pufi, a Kanadai Magyar Televízió producere pedig augusztusban meghalt - írják.

Kapcsolódó anyagok:

Az Új Színház-ügy részletei

Összefoglalónk folyamatosan frissül

Összefoglalónkból kiderül, mi történt az Új Színház körül az elmúlt hetekben. Cikkünk folyamatosan frissül és azt is beavatja az eseményekbe, aki eddig nem értesült róluk.

 

Interjúk:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész - Derzsi János, Száraz Dénes

Megszólalnak az Új Színház színészei II. rész - Takács Kati

Interjú Pozsgai Zsolttal

süti beállítások módosítása