Krétakör: Krízis Trilógia a Trafóban

A Krétakör október 23-án új bemutatóval jelentkezik a Trafó – Kortárs Művészetek Háza színpadán. A Schilling Árpád művészeti vezetésével megvalósuló Krízis című produkció egyetlen estén három részben meséli el a Gát család történetét különböző művészeti formákat használva. A Színház.hun mától a projekt zárásáig folyamatosan tudósítunk a Trilógia előkészületeiről. A hónap végéig naponta jelentkezünk rövid videókkal, információkkal a produkcióhoz kapcsolódó eseményekről. Az első résszel hamarosan jelentkezünk, A Papnő próbájáról.

krizis_logo

Krétakör: Krízis Trilógia

Az első részben filmen bontakozik ki Gát Balázs, a gyermek története. A film munkabemutatóját idén júniusban a 11. Prágai Quadriennálé keretében tartották egy speciális installáció részeként, JP.CO.DE címen.

 

                 JP.CO.DE

 

A második részben az apa, Gát Gyula belső utazását követhetik végig a nézők. A kamaraopera ősbemutatójára idén júliusban a Müncheni Operafesztiválon, a Bajor Állami Operaház Pavillon21 elnevezésű játszóhelyén került sor Hálátlan dögök címmel.

 

                

Hálátlan dögök

 

A harmadik rész, a trilógia lezárása az anya története, amit A papnő címmel  mutatnak be a Trafóban.

 

              

A papnő

 

KÉSZÜL A PAPNŐ - Szeptember végi blogbejegyzés videókkal a Krétakör honlapján

Holnap ér véget a tíznapos próbatáborunk az erdélyi Angyaloson, amelyet az Osonó Színházműhely tagjaival együtt vezettünk. Az előadásban szereplő gyerekek felkészítése mellett filmforgatásnak szenteltük a tábort. A falu életének és a színházi munkának a dokumentálása mellett fikciós jeleneteket is felvettünk, amelyek az előadás részei lesznek. A diákok is videóztak több alkalommal, interjúkat készítettek a falu lakóival és játékra hívták a helyi gyerekeket, amit filmen dokumentáltak.

A tábor zárásaként ma este meghívtuk a falu lakóit, hogy egy erre az alkalomra összevágott filmen és az előadás néhány jelenetén keresztül képet kaphassanak arról, hogy mivel foglalkoztunk az itt töltött idő alatt. A most vetített képkockák a később elkészülő film részei lesznek. Addig is, álljon itt ízelítőül a három videóanyag, amit tábori tudósításként adtunk közre az elmúlt napokban:

 

   Papnő tábor, Angyalos - 1

 

  

Papnő tábor, Angyalos - 2

 


  Papnő tábor, Angyalos - 3

süti beállítások módosítása