Szkénés előadások Bernben, Brightonban és Szabadkán

Nemcsak itthon, hanem Európa más városaiban is látható lesz a közeljövőben a Szkéné Színház több előadása is. Pintér Béla Társulata és Kántor Kata 'csoportos szólója' is útra kel, hogy bemutatkozzanak Európa több pontján.

400_szuty086Szutyok, fotó: Dusa Gábor

 

Elsőként Pintér Béla és Társulata ül repülőre, miután újra eljátszotta október 18-án a Szkénében A Soha Vissza Nem Térő  előadását, hogy a berni Schlachthaus Theaterben mutassa be két estén (október 21-22-én) keresztül a többszörösen POSzT díjas Szutyok című produkciót. A 21-i előadás után tartandó közönségtalálkozón a freiburgi egyetem professzora, Dr. Damir Skenderovic beszélget a társulat vezetőjével, Pintér Bélával.

November végén ugyanez az előadás, valamint a legutóbb bemutatott, Kaisers Tv, Ungarn  a szabadkai Desiré Central Station fesztiválon, amely idén az EAST alcímet viseli, lesz látható.

vz

Origo | fotó: Kővágó Nagy Imre

 

Kántor Kata tavaly mutatta be Origo című "csoportos szólóját" a Szkénében. Az előadás részt vett idén a Budapest Fringe Fesztiválon, ahol három szakmai díjjal jutalmazták. Meghívást kapott többek közt Brightonba, a Nightingale Theatre-be. A darab archetipikus világát és rendkívüliségét a táncosnő személyes hangvételű sokszínű feltárulkozása, valamint a Bélaműhely négy különös hangszere adja. A zenészek hangszereikkel (gettómarimbula, kormánytilinkó, teknőkoto, óriáscajon), aktív jelenlétükkel részt vesznek a színpadi történésekben. Az előadás legközelebb október 21-én és november 11-én 20 órától a Szkénében, a kettő között, november 2-3-án pedig Brightonban  lesz látható. Angliában az egyik előadás után Bélaműhely Koncert, a másik után pedig Karmesterverseny lesz.

 

Origo

forrás: Szkéné Színház

süti beállítások módosítása