Téglajegyeket bocsátott ki a Csiky Gergely Színház

Téglajegyeket bocsátott ki a kaposvári Csiky Gergely Színház, ezek vásárlásával lehet hozzájárulni az idén fennállásának 100. évfordulóját ünneplő színház épületének évek óta húzódó felújításához - jelentette be Rátóti Zoltán igazgató szerdán a színházban tartott sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a téglajegyek vásárlására ösztönző felhívásukat figyelemfelkeltésnek szánják. "Naivság lenne azt hinni, hogy ebből elegendő pénz gyűlik össze a mintegy hétmilliárd forintot igénylő felújításhoz", ám a vásárlók száma mindenképpen jelzésértékű lehet, hogy nemcsak a színházbeliek, hanem a város lakói, illetve az országból Kaposvárra látogató színházszerető közönség is fontosnak tartja az épület már évek óta esedékes felújítását - tette hozzá az igazgató.

ratoti Az ezer, tízezer és százezer forint értékű téglajegyeket a színházban és a jegyirodában lehet megvásárolni, illetve a színházhonlapján lehet megrendelni - közölte Rátóti Zoltán, megjegyezve: a vásárlók nevét - hozzájárulásuk esetén - a megújult színházról készülő albumban is feltüntetik. 
A sajtótájékoztatón a színház igazgatója a téglajegy három különböző értékét nagyságbeli különbséggel jelző, a színházlogójával ellátott, sorszámozott, limitált példányszámban készült téglákból is bemutatott néhányat. A Gera Katalin kaposvári szobrász készítette téglák már a sajtótájékoztatón elkeltek, köztük három százezer forintot érő tégla. Az egyiket magánemberként Szita Károly, Kaposvár polgármestere vette meg, egy másikat Rátóti Zoltán, egy harmadikat pedig egy színházszerető kaposvári házaspár. Az igazgató azt is közölte: a téglajegyeket addig árulják, míg el nem kezdik a felújítást. 

Rátóti Zoltán szólt arról is, hogy másodszor is meghirdetik a színház előző igazgatója, Schwajda György emlékének adózva a róla elnevezett pályázatot, amelyre ezúttal mesejátékokat várnak. A kiírás pénteken felkerül a színház honlapjára. A pályázatokat 2012. február elsejéig lehet beküldeni.

panpeter

Az igazgató egy másik felhívást is közzétett a színház épületének 100 éves fennállása alkalmából a tervek szerint december elején nyíló kiállítás kapcsán. A tárlaton szeretnének minél több relikviát a közönség elé tárni, ezért kérik mindazokat, akik képekkel, korabeli jegyekkel, vagy bármi mással színesíteni tudnák a teátrum történetét bemutató kiállítást, vegyék fel a kapcsolatot a színházzal.

süti beállítások módosítása