Rumini Ferrit-szigeten - Olvasópróba-napló 1.

"Úgy kell odafordulni a darabhoz, hogy azt a saját gyerekeinknek fogjuk készíteni" - mondja Méhes László rendező színészeinek és már kezdődik is az olvasópróba a Magyar Színházban. A Színház.hu végigköveti a folyamatot.

OKTÓBER 21.
Ma délelőtt a szöveg összeolvasásával megkezdődött a Rumini próbafolyamata.
fillar
Pál András, Gula Péter, Fillár István
Berg Judit, a Rumini-könyvek és a darab szerzője ötödik gyermekének nevezi a Ferrit-szigeten játszódó kalandot. A 120 ezer példányban eladott, több iskolában kötelező olvasmányként szereplő kalandregény-sorozat új része az előzőekhez hasonlóan fordulatos, izgalmas kalandokban bővelkedő történetet mesél el. A könyvsorozathoz képest a leghangsúlyosabb különbség az, hogy a színpadon Rumini és barátai nem egér képében jelennek meg. A nagy fülek és az egérfarok elvinné a darab látványvilágát, ezért döntöttek az egér-vonal elhagyása mellett.
kubikanna
Kubik Anna
Marad azonban rengeteg varázseszköz, melyek hőseink segítségére lesznek: így például a láthatatlanná tévő kalap vagy a vascsöppentő, mely minden vasat képes elolvasztani.
mehes
Méhes László
A darabot Méhes László rendezi, aki fontosnak tartja többek között, hogy az előadás  látványvilágában nagyon erős legyen, és hangsúlyozta: a négy hetes próbafolyamat alatt aprólékos, de gyors munkamódszerre lesz szükség ahhoz, hogy december 2-án színpadra kerülhessen a megálmodott darab. A varázseszközök, a csodák, amik megjelennek a történetben, nem különálló dolgok, hanem egytől egyig előreviszik a történetet, szerves részét képezik, sőt feltételezik a további történéseket. A rendező hangsúlyozta: nem szeretné, hogy a Rumini a szokásos gyermekelőadások módján készülne. S hogy mi lesz a végeredmény? Bő egy hónap múlva az is kiderül!
A próbanaplót a www.rumini-magyarszinhaz.blogspot.com -on is végigkövethetik!

süti beállítások módosítása