A YouTube 36 országban közvetíti a Bolsoj nyitógáláját

A nagyszabású felújítás után pénteken megnyíló moszkvai Nagyszínház, a Bolsoj gálakoncertjét 36 országban közvetíti a Youtube péntek délután.

"Az előadás pénteken moszkvai idő szerint 18 órakor (közép-európai 16 óra) kezdődik" - közölte csütörtökön közösen a Nagyszínház és a videomegosztó.
"Minden színházrajongó türelmetlenül várja a Bolsoj felújítás utáni megnyitóját. A Youtube-nak köszönhetően 36 országban, köztük Oroszországban, Észak-Közép-és Dél-Amerikában közvetlenül követhetik a megnyitót" - hangoztatta Jurij Kazanov, a Youtube illetékese.
Az orosz televízió és az ARTE francia-német tévécsatorna által közvetített megnyitón részt vesz Dmitrij Medvegyev orosz államfő, és világszerte több mint 100 moziban is látható lesz élőben a nyitógála, amelyen Natalie Dessay francia és Angela Gheorghiu román operacsillag is fellép. 

bolsoj Anatolij Ikszanov, a Bolsoj igazgatója már korábban közölte, hogy a megnyitóra belépőjegyeket nem adtak el, és nem is fognak eladni, cáfolva ezzel azokat a híreszteléseket, hogy a jegyárak elérnék a 2 millió rubelt (közel 14 millió forint). 
Hat éven át tartó, hivatalosan 21 milliárd rubel (146 milliárd forintos) összköltségű renoválás után a Bolsoj október 28-án nyitja meg kapuit. A munkálatok célja az épület eredeti, az 1930-as évekbeli metróépítés által megrongált akusztikájának és hajdani fényes arculatának helyreállítása volt.
Az újjáépítéssel kétszeresére nőtt a színház összterülete, és így eléri a 72 ezer négyzetmétert. A 300 férőhelyes Beethoven-teremben kamarakoncerteket tartanak majd. 
A nézőtér a régi fényében tündököl az aranyszínű függönnyel, a balkonok aranydíszítésével, bordó bársonyborítással és a hatalmas kristálycsillárral. Itt nemcsak az enteriőrt újították fel, de az akusztikát is.

süti beállítások módosítása