Kezdődik a román Országos Színházi Fesztivál

A budapesti Nemzeti Színház Három nővér című előadásával kezdődik péntek este Bukarestben a huszonegyedik alkalommal megrendezett romániai Országos Színházi Fesztivál, amelynek idei díszvendége Andrei Serban rendező.

A fesztivál tematikáját a szervezők úgy állították össze, hogy az idén Serban és a nagy orosz drámaíró, Anton Pavlovics Csehov kerül a középpontba. Összesen négy olyan előadást hívtak meg, amelyet az Egyesült Államokban élő világhírű rendező állított színpadra. Ezek közé tartozik a Három nővér is, amely Serban magyarországi rendezői debütjét jelenti.

3nover A Nemzeti Színház először pénteken este mutatja be az orosz drámaíró darabját, amelyet szombaton este megismételnek a bukaresti közönség előtt. Az előadásokat a bukaresti Nemzeti Színház nagytermében tarják - közölték a szervezők.
Serban rendezésében a Kolozsvári Magyar Állami Színház bemutatja még a Ványa bácsi, valamint a Suttogások és sikolyok című előadását, amelyek Romániában nagy szakmai sikernek örvendenek.
Az összesen 32 előadást, 15 konferenciát és hat könyvbemutatót felvonultató fesztiválon erőteljes magyar jelenlét lesz, hiszen a Nemzeti Színház mellett több erdélyi magyar színház is meghívást kapott.

A kolozsvári társulaton kívül - amely összesen három produkcióval megy a fesztiválra - ott lesz még a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és az M Stúdió Mozgásszínház, valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, amelyek egy-egy darabbal lépnek közönség elé.

süti beállítások módosítása