Vendégségben a temesvári Prah

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház többszörösen díjazott Prah című előadása november elején Brassóban és Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel. Spiró György drámája Brassóban egy, Sepsiszentgyörgyön két alkalommal kerül színpadra.

0540_c4be9

„Ez a szöveg kivételes gyöngyszeme a kortársmagyar drámairodalomnak, mert hihetetlen jellemábrázolások vannak benne és gyönyörű élethelyzetek, melyek összetett és fegyelmezett színészi jelenlétet követelnek meg. Komoly lélektani erőre van szüksége az embernek, hogy számot vessen az életével és ennek ábrázolásában Spiró nagy mester." - vallja a dramaturg, Gyarmati Kata.

 

0538_817e7

 

SPIRÓ GYÖRGY: PRAH

Legjobb előadás-díj a Rövid Dráma Fesztiválon, Nagyvárad 2011

Legjobb színésznő-díj (Szász Enikő) a Rövid Dráma Fesztiválon, Nagyvárad 2011

Előadás időtartama: 1h 30'

 

rendező: László Sándor

dramaturg: Gyarmati Kata

díszlet- és jelmeztervező: Albert Alpár

rendezőasszisztens: Szilágyi Ágota

Szereposztás:

Szász Enikő

Férfi Dukász Péter

 

Vendégjáték időpontok:

2011. november 4. péntek, 20:00 óra, Brassó - Redut Kulturális Központban

2011. november 5. szombat, 17:00 és 20:00 óra, Sepsiszentgyörgy - Lajtha László Stúdióteremben.

Jegyek elővételben a Városi Szervezőirodában valamint a Háromszék Táncegyüttes jegypénztárában.

 

0538_817e7

 

„A közönség egy nagyon szép és emberi történetet fog látni! Spiró György zseniális a kisemberek ábrázolásában. A két szereplő egy átlagon aluli életszinvonalon tengődik, majd hirtelen hatalmas szerencse éri őket: megnyerik a lottófőnyereményt. Hogyan viszonyulnak ők ehhez a dologhoz, milyen emberi változást jelent ez bennük? E viselkedési formákat kutatjuk mi. Az emberben, ha egy váratlan fordulat következik be az életében, megjelenik a félelem, szinte leltárt készít, feltérképezi a vele történt dolgokat. Hősei lebontják izig-vérig az együtt töltött időt és az egy nagy titok, hogy ők hogyan bírkóznak majd meg ezzel, vagy inkább saját magukkal - ennek a történetét fogja látni a közönség." - vallja a darab rendezője, László Sándor.

fotók és forrás: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház

plakat

süti beállítások módosítása