Kérész Művek XIX. - Performansz-kocsma vagy mi?

Kortárs site-specific varieté? Színház-tánc-képzőművészeti akció sorozat? Performansz-kocsma vagy mi?Az Artus társulata 2010 februárjában elindította "Kérész Művek" című performansz-kocsma sorozatát. 

keresz1

A Kérész Művek sorozat havonta látható estjei kötetlen, de izgalmas lehetőségek a találkozásra. Miközben a nézők és művészek egy asztalnál beszélgethetnek, folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók szakítják meg és gazdagítják az estét. Minden alkalommal egy új előadás születik, melyet a résztvevők egyetlen intenzív nap alatt hoznak létre.

keresz2

"A társulat művészeivel a korábban zárt műfaji határokat átlépve, új utakat kezdtünk keresni. Fontossá vált a tér, az alkotói és előadói személyesség és a nézőkkel való felnőtt, partneri viszony újragondolása. Az előadóművészekkel, zenészekkel és képzőművészekkel, mint alkotótársakkal való folyamatos művészi kutatómunka azóta olyan előadások, performanszok és események létrehozását célozza, melyek magából az alkotófolyamatból építik fel saját nyelvezetüket" - mondja Goda Gábor a performanszsorozatról.

keresz4

"Előadásainkat legtöbbször a társulat tagjainak vallomásai, személyes élményei, emlékei inspirálják. A darab írása, koreografálása és színpadra állítása párhuzamosan, egy időben történik. Sohasem egy kész irodalmi mű adaptálása a feladatunk, hanem egy gondolat, egy mindannyiunkat érintő kérdés felvetése és körbejárása. A színházi munka nálunk minden résztvevő számára kreatív folyamat. Művészé és nézőé egyaránt" - fogalmaz Goda Gábor.

keresz3

Kérész Művek XIX.
Alkotó-előadók: az Artus társulat állandó tagjai 
Rendező: Goda Gábor
Időpont: 2011. október 29, szombat 20h 
Helyszín: Artus Stúdió 
Az október 29-i performansz kocsma része az ArtMarket Budapest programjának. Bővebb info: www.artmarketbudapest.hu

busz
Transzport:
Ezekre az előadásokra is elhoz az ingyenes piros emeletes busz. 
Indulás: az Erzsébet térről, a Gödör Klub lépcsőfeljárójától este 19:30-kor. 
Figyelem: Visszaút önerőből!
Kontakt:
Artus Kortárs Művészeti Stúdió
XI., Budapest, Sztregova utca 7.
tel.: 06 1 204 37 55
web:: www.artus.hu
helyfoglalás: info@artus.hu
Facebook/Artus Studio

süti beállítások módosítása