Új Színház-ügy: Fischer Ádám nyílt levelet írt

Nyílt levelet írt Fischer Ádám karmester Tarlós István főpolgármesternek az Új Színház-botránnyal kapcsolatban, amelyet a ma megjelenő Élet és Irodalomban tett közzé.

Fischer több budapesti díszpolgárral még október 12-én levélben kérte Tarlóst, hogy cáfolja "a rasszista szélsőjobbal" összefonódást. "Önnek tudnia kell, hogy Csurka István a magyarországi antiszemitizmus doyenje, emblematikus alakja, akit az egész világon legkésőbb azóta ismernek és számon tartanak, amióta Kertész Imre (szintén budapesti díszpolgár) Nobel-díjának odaítélésekor kijelentette: a Nobel-díjjal ezúttal Auschwitzot díjazták" - szerepel a levélben. Mivel a főpolgármester erre nem reagált, a karmester nyílt levelet intézett hozzá. 

fischerFischer Ádám, fotó: Reviczky Zsolt

Fischer Ádám szerint, Tarlós azért nem válaszolt korábbi levelükre, mert nem is tudja cáfolni, hogy Dörner György kinevezése hátterében "cinikus háttéralkuk" és a "politikai hatalom és a rasszista szélsőjobb összefonódása" állnának. A karmester számos jogvédő szervezet tagjaként leszögezi: "demokratikus erők rasszistákkal való összejátszást életveszélyesnek tartom. A tűzzel játszik az, aki antiszemitákkal együttműködik, és ezzel legitimmé teszi őket".

A karmester levelében úgy fogalmaz, Németországban az újnáci tendenciákat csírájában igyekeznek elfojtani, "mi erről már sajnos lekéstünk" - írja, ezért szerinte Magyarországnak vissza kell fordulnia azon az úton, amelyre soha nem lett volna szabad rátérni.

 

INTERJÚK, Kapcsolódók:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész - Derzsi János, Száraz Dénes

Megszólalnak az Új Színház színészei II. rész - Takács Kati

Interjú Pozsgai Zsolttal

Megszólalnak az Új Színház színészei 3. - Pokorny Lia

Megszólalnak az Új Színház színészei 4. - Vass György

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: MEGSZÓLAL GÁSPÁR SÁNDOR

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: HÁMORI GABI LEVELE

MEGSZÓLAL GALKÓ BALÁZS

MEGSZÓLAL SZIKORA JÁNOS

CSURKA ISTVÁN ASCHER CAFÉ CÍMMEL ÍRT

CSURKA AZ INTENDÁNS ROVATA CÍMMEL ÍRT

 

... Tarlós Istvánnak, amelyben magyarázatot kér a főpolgármestertől az Új Színház igazgatói kinevezése kapcsán. 

süti beállítások módosítása