MEASZ-elnök: Csurkát odadobták pofozózsáknak

Csurka István egy idős, kontrollját vesztett ember, aki inkább áldozat – ezt Hanti Vilmos a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke mondta az Egyenes Beszédben.

Hanti Vilmos annak kapcsán nyilatkozott, hogy Csurka lapja, a Magyar Fórum retusált képet közölt róla, ami sérti a becsületét és félretájékoztatja az olvasókat.

 

"Én úgy gondoltam, hogy ennyi elég, ismerjük Csurka Istvánt, Európában is hírhedt szélsőjobboldali vezető, ő volt az, aki kiengedte a palackból a szellemet, ugyanakkor nem tudta magát igazán megszervezni és  amostani parlamenti utódjai, vagy riválisai, a Jobbikosok lényegesen nagyon erővel tudnak létezni. Ő keresi, hogy mit csináljon, elvan" - fogalmazott Hanti Vilmos.

 

"Ő inkább áldozat, ezért az a felelős, aki kinevezi őt. Odadobták pofozózsáknak, kell a cirkusz az embereknek, ezzel az üggyel most jól elvagyunk és  avalós problémákra nem igazán figyelünk. Ez egy olyan magas labda, amit le kell ütni, amit nem engedhetjük meg magunkat. Az olyan típusú embereknek, mint Csurka meg kell tanulniuk, hogy a tetteiknek következménye van. Ezért muszáj volt helyreigazítást kérni" - tette hozzá. Hanti azt is elárulta, hogy milyen formai követelményei vannak a helyreigazításnak, ezek szerint ugyanazon a helyen, ugyanabban a formában, hosszúságben kell tagadni a hamis állítást, vagy azt, hogy valótlant közölt az újság.

atv

 

"Tájékoztattam a történtekről a nemzetközi szervezetünket, melynek ez évben lettem az elnöke, ők azt mondták, feljelentést kell. (...)  A rendőrségen elfogadták, hogy becsületsértés miatt feljelentsét tegyek, de azt, hogy tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt is feljelentsem a Magyar Fórumot, azt nem. Ennek kapcsán azt közölték, hogy ez hivatalból üldözendő, és ha felfigyel a hatóság erre, akkor elindítják az eljárást. Nem hiszem, hogy minden kis faluban látezik egy figyelő, tehát azt gondolnám, hogy ez állampolgári jelzésre is "felfigyelhetnek" a tiltott önkényuralmi jelképre" - magyarázta Hanti Vilmos, aki szerint Csurka öntörvényű ember, és tettei előrevetítik, mit lehet tőle várni a jövőben.


A MEASZ elnöke szerint Tarlós István teremtette ezt a helyzetet azzal, hogy Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház élére, intendánsnak pedig Csurka Istvánt. Hanti Vilmos szerint az Európában gyűlöletkeltéséről hírhedt Csurka István hazugsága színvonalbeli mélységét is tükrözi, s előre vetíti az Új Színház egyik leendő vezetőjének további undorító manipulációit.

 

A TELJES BESZÉLGETÉS ITT MEGTEKINTHETŐ.

Forrás: ATV.hu

INTERJÚK, Kapcsolódók:

AZ ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY RÉSZLETEI

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész - Derzsi János, Száraz Dénes

Megszólalnak az Új Színház színészei II. rész - Takács Kati

Interjú Pozsgai Zsolttal

Megszólalnak az Új Színház színészei 3. - Pokorny Lia

Megszólalnak az Új Színház színészei 4. - Vass György

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: MEGSZÓLAL GÁSPÁR SÁNDOR

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: HÁMORI GABI LEVELE

MEGSZÓLAL GALKÓ BALÁZS

MEGSZÓLAL SZIKORA JÁNOS

CSURKA ISTVÁN ASCHER CAFÉ CÍMMEL ÍRT

CSURKA AZ INTENDÁNS ROVATA CÍMMEL ÍRT


süti beállítások módosítása