50 éve a pályán- Halasi Erzsébet Jutalomjátéka Nagyváradon

Halasi Erzsébet színművésznő pályakezdésének 50-ik évfordulóját ünnepli a Szigligeti Színház. Ebből az alkalomból a Jutalomjáték című zenés szórakoztató műsort mutatják be a nagyváradi színházban Erzsébet-napon, november 19-én, szombaton este 7 órától.

Az előadást Meleg Vilmos rendezi, Nemlaha György állította össze Heltai Jenő és Molnár Ferenc jeleneteiből, valamint Gábor Andor, Gyöngy Pál, Lajtai Lajos, Lányi Viktor, Szilágyi György, Szirmai Albert, Weiner István, Zerkovitz Béla és mások dalaiból.

halasi

„Halasi Erzsébet fél évszázada szolgálja a magyar színjátszást, fél évszázada él a világot jelentő deszkákon, Váradon. Azt mondják, hogy a színészmesterséghez szerencse is kell. Bizonyára így van, de csak a tehetséges színész válhat művésszé. Halasi Erzsébet nagy művész. Erről tanúskodnak az alakításai, az, hogy minden műfajban képes kiválót alkotni. Drámai hősnőként éppoly maradandót alkotott, mint szubrettként, vagy vígjátékok főszereplőjeként" – mondja a művésznőről Simon Judit a Poór Lili-díj átadása alkalmából elhangzott laudációjában. „Hamar rájöttem arra: az ember ne ringassa magát szerepálmokba, mert akkor csupa keserűség lesz a pálya. Színésznőnek kell lennem, olyannak, aki minden szerepével hatni képes, hatni őszintén, és alkotni szó nélkül is" – ez pedig már Halasi Erzsébet vallomása, amely szintén egy jubileumi – pályafutásának 25. évfordulója alkalmából készült – előadás műsorfüzetében jelent meg.

plakat_2

A Jutalomjáték című előadásra jegyek a színház pénztárában kaphatók (zsöllye: 20 lej, emeleti központi páholyok - első sor: 30 lej, emeleti központi páholyok - hátsó székek: 25 lej, emeleti oldalpáholyok: 25 lej, földszinti páholyok: 25 lej, erkély: 10 lej). A pénztár nyitvatartási ideje: keddtől péntekig 10-18 óra között, valamint egy órával az előadásokat megelőzően.

forrás: Szigligeti Színház

süti beállítások módosítása