Winnetou és a kenderallergia - Premier Kecskeméten

A jószívű és bivalyerős Popeye után szakállas indián képében láthatjuk viszont Ganxta Zolee-t a színpadon, ezúttal Kecskeméten, a Réczei Tamás által rendezett Winnetou című zenés darabban. Az előadás november 9-től látható a Katona József Színházban.

winnetou_2

Valamikor réges-rég, még jóval azelőtt, mielőtt megszülettünk... szóval el sem tudjuk képzelni, milyen régen, valaki feltalálta a vasutat.

A csodálatos amerikai találmányt építgették-szépítgették, ment hegyeken-völgyeken át. Át az indiánok varázslatos földjén. Az indiánok azonban nem vágytak a „tűzparipa" társaságára, és saját eszközeikkel kezdtek el küzdeni a jenki térhódítás ellen.

winnetou_5

Réczei Tamás az ismert Karl May-sztori alapján elkészítette saját verzióját, amely egy őszinte barátság kezdetéről, egy nép fennmaradásának lehetőségeiről, kultúrák találkozásáról, és esetenként egymás meg nem értéséről szól. Izgalmas nyelvi lelemények, finom humor, és egy igen hosszú kötél alkotja a darab vázát, melyhez színházunk művésze, Szemenyei János írt zenét. Galambos Attila dalszövegei hűen tükrözik a mű hangulatát, szintén a nevettetésre helyezve a hangsúlyt, de minden esetben segítve a drámaiságot is.

winnetou_14

Winnetou szerepében újra színházunkban üdvözölhetjük Ganxsta Zolée-t; barátját a sápadtarcú indiánt, Old Shatterhandot Orth Péter alakítja. A további szerepekben Fazakas Géza, Hajdú Melinda, Keresztény Tamás, Aradi Imre, Szokolai Péter és Decsi Edit látható. Az előadás rendezője a szerző, Réczei Tamás.

Bemutató: 2011. november 9-én, 15 órakor a Katona József Színházban.

winnetou_18

Szemenyei János – Galambos Attila – Réczei Tamás

WINNETOU

és a kenderallergia

Old Shatterhand: Orth Péter

Samuel Teleki: Keresztény Tamás eh.

Will Parker: Fazakas Géza

Sam Hawkins: Szokolai Péter

Winnetou: Ganxsta Zolée

Szép Nap: Decsi Edit eh./Trokán Nóra

Álló Szikla: Kiss Jenő

Hosszú Puska: Puskás Gyula

Oroszlánszívű: Kristóf István

Varázslónő: Fejes Szandra

Lady Amerika: Hajdú Melinda

Vokálpatrióta: Károly Katalin

Ravasz Hiúz/Kofferkuli: Aradi Imre

Elnök: Domján Sándor

Díszlet-jelmeztervező: Kiss Borbála

Dramaturg: Németh Virág

Koreográfus: Topolánszky Tamás

Súgó: Patyi Szilvia

Ügyelő: Domján Sándor

A rendező munkatársa: Sirkó Anna

Rendező: Réczei Tamás

winnetou_10

forrás: Kecskeméti Katona József Színház

süti beállítások módosítása