Új szín, új ház - Megnyílt a MOM Színház

Karinthy Ferenc két egyfelvonásosával kezdte meg működését az újonnan megnyíló MOM Kulturális Központban működő MOM Színház, amely befogadó színházként működik majd.

"A MOM Kulturális Központ 1951 óta végzi sokrétű közművelődési tevékenységét, amely mellett lehetőséget biztosít különböző helyiségei bérbevételére, tanfolyamok, tanácskozások, tájékoztatók, közgyűlések, ünnepségek, vetélkedők, különféle műsoros előadások, videóvetítések, termékbemutatók, bálok, fogadások megrendezésére. Budapest XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata MOM Kulturális Központ célként tűzte ki maga elé, hogy a kerületi polgárok számára biztosítsa a közművelődési, szórakozási lehetőséget, és színvonalas kulturális választékot kínáljon minden érdeklődő számára. Közvetlen feladatként állította maga elé, hogy rendezvényeivel nyisson a főváros felé, és mindinkább bekerüljön a fővárosi kulturális élet forgatagába, eseménysorozatába. Évente több alkalommal szervez a magyarság értékeit zenében, táncban, vagy más formában bemutató előadásokat. E programok segítségével kívánja a MOM Kulturális Központ visszahozni és megőrizni a múlt szellemiségének értékeit" - olvasható a MOM Kulturális Központról szóló közlemény a hegyvidek.hu-n.

mom

Ennek szellemében, a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával kezdte meg működését az "Új szín | Új ház | MOM Színház", ami arra vállalkozik, hogy a hegyvidéki, valamint a többi budai kerület polgárai számára színvonalas előadásokat nyújtson, hogy azért ne kelljen Pestre utazniuk.

Az ötlet szülőatyja Márton András színész. “Szeretnénk megvalósítani valami olyat, ami kifejezetten a környékbeli embereknek szól. Az volt az elképzelés mögött a motor, hogy sokszor halljuk, annak a korosztálynak, polgári rétegnek, aki itt él valójában nehezen elérhető az a kultúra, amelyhez annak idején hozzászokott, amit szeretett és azt gondoltuk a hiányt pótoljuk”.

November 6-án Karinthy Ferenc Dunakanyarja és Bösendorferje került színre. Nem véletlenül döntöttek úgy, hogy Karinthy darabot játszanak, ezzel szerettek volna tisztelegni a budai oldal egyetlen kőszínháza, a jubiláló Karinthy Színház előtt.

“Nagyon családiasan próbáltunk. Nagyon jó, hogy lett Budán még egy színház. Szerintem, a művészek boldogan jönnek majd” – fogalmazott Fehér Anna.

koszonto

A premieren Pokorni Zoltán polgármester, Fonti Krisztina, Váczi János és Kovács Lajos alpolgármesterek is tiszteletüket tették. Elmondásuk szerint mindannyian élvezettel nézték végig a darabokat, amelyek valódi kikapcsolódást nyújtottak számukra. Remélik, hogy a színház a jövőben is teltházas előadásokkal büszkélkedhet majd.

A MOM rövid ismertető videója megtekinthető itt.

MA ESTE az Aradi Kamaraszínház és a Yorick Stúdiószínház közös előadása, a VIRÁGOT ALGERNONNAK látható a MOM-ban .

süti beállítások módosítása