Maladype 10 év-jubileumi könyvbemutató

A Maladype Színház – jubileumi programsorozatának keretén belül - 2011. november 17. 15.00 órakor Könyvbemutatót tart a Fészek Művészklub Kupolájában (VII., Budapest, Kertész utca 36.)

A magyar és angol nyelvű kötetet (MALADYPE 10 ÉV/YEARS) Tompa Andrea, író, kritikus, a Színházi Kritikusok Céhének elnöke mutatja be.

A kétnyelvű kiadvány a Maladype Színház 10 éves fejlődéstörténetét mutatja be, megalakulásától (2001. november 13.) napjainkig (2011.november 13.). A szerkesztői koncepció értelmében a könyv a társulat történetével, esztétikai-színházi fejlődésével, előadásainak megörökítésével és elemzésével, egy kivételes kortárs színházi/művészeti jelenséget kíván megragadni neves pályatársak, valamint hazai és külföldi szakírók írásain, reflexióin keresztül.

Maladype_konyvborito

A könyv tervét, a layoutot, a kép és szöveg együttesét Tasnádi József képzőművész készítette. A kidolgozott koncepcióhoz maga a művész fejlesztette a speciális programot, mely mintegy szkennerként tapogatja le a képi anyagot, amelyből egy színes, vonalkódra emlékeztető metaforikus rendszer alakul ki – benne a felismerhető előadásokkal. A metaforikus kép-sűrítményeken túl természetesen fotók illusztrálják a társulat munkáját. A borítótervet és magát a könyv koncepcióját áthatja ez a képi elgondolás, a társulat munkájának sajátos archívuma, amely vizualitás, idő és színházi nyelv esszenciája, és amely nyelv egyúttal a könyvkiadás világában világpremiernek számít.

A könyv a NEFMI és az NKA támogatásával jött létre. Kiadja a Maladype Színház Közhasznú Egyesület.

forrás: Maladype Színház

A jubileumi hét további programjairól ITT olvashat >>>

süti beállítások módosítása