Magyar Nóta Színházat tervez Csurka

Csurka István felajánlotta az Új Színházzal való együttműködés lehetőségét a Magyar Nóta Egyesületek, Klubok és Nótakedvelők Országos Szövetségének.

November 5.-én megalakult a Magyar Nóta Egyesületek, Klubok és Nótakedvelők Országos Szövetsége. A cél, hogy visszaállítsák a magyar nóta népszerűségét - számolt be a Magyar Fórum, Csurka István lapja.

A szövetség elnöke, Nógrádi Tóth Istvánt a Magyar Fórum Csurka István ajánlatáról kérdezte, melynek értelmében a magyar nóta is helyet kaphat az Új Színház falai között. „Ahogy a magyar drámát, úgy a magyar nótát is kiszorítják. Magyar ember pedig magyar muzsikára szórakozzon” – tette hozzá a lap újságírója. „Nagy megtiszteltetés ez számunkra, és szeretnénk majd a gyakorlatban is élni vele. Szívesen együttműködnénk a Dörner vezette Új Színházzal. Nagyon örülnék neki, ha havonta Magyar Nóta Színház címmel rendezvényt tudnánk tartani. Biztos vagyok benne, hogy több busszal érkeznének föl vidékre (vidékről, a szerk.) az érdeklődők a rendezvényeinkre. És abban is biztos vagyok, hogy sokan ott maradnak a prózai előadáson is, mert szükség van a jó magyar drámákra. Attól pedig senki se féljen, hogy amatőrök, dilettánsok énekelnek majd a színházban” – felelte Nógrádi Tóth István.

Arról is beszámolt, hogy visszaállítanák azt a rendszert, hogy csak A és B minősítéssel lehessen színpadra lépni. „Így van, s ennek érdekében aláírást is gyűjtünk, melyet a minisztériumnak adunk át. Fiam 15-20 évig tanult zongorázni, és csak azután játszhat pódiumokon. Jómagam 15 évig tanultam, míg megkaptam a B kategóriás működési engedélyt. Majd továbbtanultam, a repertoárom bővült, kb. 500 dalt tudtam, mire megkaptam az A kategóriát. Magyar nótát, népdalt, operettet, táncdalt, cigányzenét énekeltem, és CD-t adtam ki négyféle műfajban. Tehát régen teljesen természetes volt, hogy ezt a lépcsőt végig kell járni” – fogalmazott a Magyar Nóta Egyesületek, Klubok és Nótakedvelők Országos Szövetségének elnöke.

INTERJÚK, Kapcsolódók:

AZ ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY RÉSZLETEI

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész - Derzsi János, Száraz Dénes

Interjú Pozsgai Zsolttal

Megszólalnak az Új Színház színészei 3. - Pokorny Lia

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: MEGSZÓLAL GÁSPÁR SÁNDOR

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: HÁMORI GABI LEVELE

MEGSZÓLAL SZIKORA JÁNOS

CSURKA ISTVÁN ASCHER CAFÉ CÍMMEL ÍRT

CSURKA AZ INTENDÁNS ROVATA CÍMMEL ÍRT

BAGOSSY LÁSZLÓ LEVELE

CSURKA LAPJA: 'NÁCI VAGYOK VALÓSZÍNŰLEG ÖN IS AZ'

MÁRTA ISTVÁN LEVELE DÖRNER GYÖRGYHÖZ

MEGSZÓLAL KOVÁTS ADÉL

süti beállítások módosítása