Deilephila - 200 évet ölel fel a KOMA

A KOMA új Bázisának helyet adó XV. kerületről szól a társulat legújabb produkciója. Társadalmi, szociális és identitásbeli sokszínűség jellemzi a Budapest északkeleti városkapujánál elhelyezkedő peremterületet.

harom

Kutatás után:

A kerület legendáit kutatva a helyi lakosságnak köszönhetően számtalan érdekes, színpadra kívánkozó történetet ismert meg a KOMA, új bemutatójuk jelenetei több mint 200 évet ölelnek fel. A produkció rendezője, - szintén a XV. kerületben élő- Felhőfi- Kiss László.

A cselekmény a kerület olyan emblematikus helyszínein játszódik, mint például a 20. század eleji Pestújhely, a kertvendéglők és korcsmák világa, a palotai erdő, mely akkoriban a tiltott párbajok központja volt, a Rákospalotai MÁV telep pezsgő kulturális színterei, vagy a 70-es években felépülő újpalotai lakótelep.

ketto

Az előadás előkészületi szakasza a lakossággal közösen végzett interaktív alkotó folyamat volt, mely a próbaidőszakban sem ér véget: a decemberi bemutatóig több meglepetésszerű performansszal készül a KOMA a kerületben, melyek valamilyen módon kapcsolódnak legújabb előadásukhoz.

Alkotók a produkcióról:

„A lakók viszonya a kerülethez épp olyan mértékben érdekel bennünket, mint a tőlük hallott izgalmas históriák. Ebből kifolyólag a XV. kerületi Dózsa György Gimnázium diákjaival közösen alkottunk jeleneteket három régi történetből kiindulva, októberben pedig egy hetet töltöttünk a Kontyfa Középiskolában, ahol a diákok Újpalotához kötődő élményeiből állítottunk össze egy kisebb produkciót. A tanulók gazdag ötletei éppúgy beépülnek készülő előadásunkba, mint az idősebb generáció történetei.”

falurovu2

A KOMA új otthona:

XV. kerület. Ady Endre u. 31-34.

süti beállítások módosítása