Rendkívüli ülésen tájékoztatták a miskolci színészeket

Rendkívüli társulati ülésen tájékoztatta a polgármester az átalakításról a miskolci színészeket.

Dr. Kriza Ákos polgármester kérését, hogy hívjon össze társulati ülést szerdán teljesítette Halasi Imre színigazgató. A város vezetője itt válaszolt a Miskolci Nemzeti Színház színészeinek, dolgozóinak az átalakítással és a vezetőváltással kapcsolatos kérdéseire. Ahogy dr. Kriza Ákos egy csütörtöki testületi ülésen fogalmazott: „Addig nem álltam fel, míg nem válaszoltam minden kérdésre.”

A boon.hu a színészeket kérdezte a történtekről. Fandl Ferenc az Észak-Magyarországnak elmondta: „Ha minden kérdésünkre nem is kaptunk választ, de jól esett nekünk, hogy végre személyes kommunikáció alakult ki az önkormányzat és köztünk” .

tarsulat

A társulati ülésen megjelentek leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy az átalakítás után mi lesz azokkal, akik jelenleg közalkalmazotti státuszban vannak, mi történik abban a két hónapban, amely az átalakulást követi. Május 31-től ugyanis gazdasági társaságként működik a színház, a közalkalmazotti szerződések pedig július 31-én járnak le. Fandl Ferenc  elmondta: a polgármestertől annyit megtudtak, hogy az átalakítással a közalkalmazotti státusz valóban megszűnik, de, hogy mi lesz azzal a bizonyos két hónnappal, arra nem kaptak választ. Dr. Kriza Ákos azt mondta, a szerződéses munkavállalókról is az új igazgató dönt, az önkormányzat továbbra is biztosítja az ehhez szükséges forrásokat.

A színész szerint a szerződéses dolgozók bizonytalan helyzete nem újdonság, minden évben kérdéses a sorsuk. A társulati ülésen a zárolásra is rákédeztek a jelenlévők. Dr. Kriza Ákos erre azt felelte: a decemberi közgyűlésen dönthet annak feloldásáról a miskolci testület.

Fandl Ferenc  arról is beszámolt: a polgármester zökkenőmentes átalakulást ígért nekik. „A színészek helyzete mindig bizonytalan, így ezt már megszoktuk. Évadról-évadra változhat a helyzetünk. De sokunknak családja van, akiket el kell tartanunk” – hangsúlyozta.

Forrás: boon.hu

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

  • Halasi a miskolci helyzetről: Óriási a zűrzavar

    Halasi a miskolci helyzetről: Óriási a zűrzavar

    A színház élni segít - ez volt Halasi Imre mottója abban a pályázatban, amelynek alapján 8,5 évvel ezelőtt kezdte meg a miskolci teátrum vezetését. Szerződése 2012. december 31-ig még érvényes, de dr. ...»


  • Halasi Imre: csak egy játékos vagyok

    Halasi Imre: csak egy játékos vagyok

    Halasi Imre a miskolci színház távozó igazgatója a Klubrádiónak beszélt az intézmény, a társulat helyzetéről és szóba került a bohém élet is. Szemléztük. Halasi Imre megerősítette a hírt, miszerint ...»

süti beállítások módosítása