Szilveszter az operett jegyében

A Budapesti Karácsonyi Vásár már megnyitott a belvárosban, az Operettszínház is készül az ünnepekre. Ráadásul egyre több társaságban merül fel a kérdés, vajon ki mit csinál szilveszterkor. Van egy jó hírünk az operett-rajongóknak, idén is számos zenés szilveszteri program közül választhatnak. Összeállításunkból kiderül, hol érdemes búcsúztatni 2011-et.

Szilveszter az Operettszínházban:

December 31-én este a hatalmas sikerű Miss Saigon előadással várják a nézőket a Budapesti Operettszínházban, sztárszereposztásban. Utána következik az ünnepi vacsora, majd szórakoztató operett-műsor népszerű művészek előadásában. Természetesen a buli sem marad el, a vendégek hajnalig rophatják színpadi retro-diszkónkban a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek slágereire!

Erre a produkcióra belépők és vacsorajegyek 19.000-35.000 forintos áron csak Szervezési és Közönségkapcsolati Irodában kaphatók.

Másnap, január 1-jén immár hagyománnyá váló zenés utazásra invitálják a tisztelt nagyérdeműt. Az Újévi Operett Gálában a teátrum legkedveltebb színészei-énekesei lépnek színpadra, elsősorban Lehár, Kálmán, Strauss, Fényes, Ábrahám, Zerkovitz, Szirmai és Huszka slágereivel, némi musicallel és televíziós közvetítéssel fűszerezve.

saigon4

Szilveszteri Operetthajó

Szeretettel meghívjuk önöket egy felejthetetlen zenei, gasztronómiai és turisztikai eseményre a Szilveszteri Operetthajóra!

A gyertyafényes hajóúton az opera és az operett műfaj 15 kiváló énekese, hangszeres és táncművésze gondoskodik az Ünnep emelkedett hangulatáról, felvonultatva az opera, az operett, az olasz, spanyol dal és a musicalirodalom gyöngyszemeit eredeti nyelveken valamint bravúros klasszikus, sztepptáncokat, hastáncot és magyar folklórtáncokat látványos jelmezekben. A hangulatos hajóutazás alatt a művészekkel együtt köszöntheti az Új Évet. A program, emeltszintű svédasztalos vacsorával, italfogyasztással, 3 órás műsorral, hajókázással, éjféltől tánclehetőséggel várja az érdeklődőket.

Indulás: 2011. december 31-én 20.00 órakor a Vigadó tér 9. kikötőből.

operett_hajo_illusztracio

Bécsi Újévi Koncert

 

A Bécsi Újévi Koncert több mint hat évtizede a legfontosabb társadalmi esemény, jegyet kapni szinte lehetetlen. Clemens Krauss 1941-ben kétségek között vezényelte az első Újévi koncertet, mert úgy gondolta, hogy a szilveszteri utóhatás erősen csökkentheti az érdeklődést. Javaslata – mely szerint tegyék át szilveszter éjszkájára – zárt fülekre talált, és talán ő lepődött meg legjobban, hogy az újévi korán kelés egyáltalán nem kivitelezhetetlen, főleg akkor nem, ha az úri közönség egy évet vár a nagy eseményre. Krauss 1954-ig, haláláig dirigálta a koncerteket, mely évről évre egyre több bécsi és külföldi érdeklődőt vonzott. A Bécsi Filharmonikus Zenekar újévi koncertjét (Das Neujahrskonzert der Wiener Philharmoniker) minden év január 1-jén rendezik meg Bécsben, a Musikverein hangversenytermében. Az eseményen leginkább Ifj. Johann Strauss és apja, Johann Strauss darabjai hangzanak el. Világszerte 44 országban közvetítik és több mint egymilliárd ember láthatja.

Vienna-Musikverein

Operett Gálaest Érden

 

December 27-én már a szilveszterre hangolódunk népszerű operett művészek társaságában. A gálaestre szóló belépő kiváló karácsonyi ajándék is lehet. A méltán ismert és közkedvelt operett slágereket Kállay Bori, Teremi Trixi, Berkes János és Bozsó József éneklik el az Operett Tánckar és Zenekar kíséretében. Az előadás az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban látható 19.00-tól.

operett_erd

Szilveszteri Operett gála Debrecenben

 

December 31-én együtt énekelhetjük a legismertebb nótákat a meghívott operett színészekkel, hiszen Debrecenben a Bartók teremben Szilveszteri Operett Gála lesz. Az esten fellépnek az Operettszínház művészei: Oszvald Marika, Peller Károly, Kalocsai Zsuzsa, Bódi Barbara, valamint az Adagio sztárja Balczó Péter is.

A gálára interneten is lehet jegyet vásárolni.

süti beállítások módosítása