Jutalomjáték Margittán

November 29-én, kedden 18 órától a Margittai Művelődési Házban mutatja be a Szigligeti Színház a Jutalomjáték című előadását Halasi Erzsébet színésznő pályakezdésének 50. évfordulója alkalmából. 

DSC_738816

A kétrészes előadás “minden dala és jelenete a színházról, a színészről és a színésznőről, a szerzőről és a rendezőről, a szerelemről és a csalódásról szól, ami maga az élet, csak éppen színháznak nevezik” - írja a műsor rendezője, Meleg Vilmos. Hogy csak néhányat említsünk a felcsendülő dalok közül: Bal négyes páholy, A színi iskola, Ez a színház, Egy színésznőnek örök álma. Heltai Jenő és Molnár Ferenc jelenetei is ezt a témát járják körül.
A margittai előadásra jegyeket a művelődési ház pénztáránál lehet váltani 20, illetve kedvezményesen (diákoknak, nyugdíjasoknak) 10 lejért.

halasi

„Halasi Erzsébet fél évszázada szolgálja a magyar színjátszást, fél évszázada él a világot jelentő deszkákon, Váradon. Azt mondják, hogy a színészmesterséghez szerencse is kell. Bizonyára így van, de csak a tehetséges színész válhat művésszé. Halasi Erzsébet nagy művész. Erről tanúskodnak az alakításai, az, hogy minden műfajban képes kiválót alkotni. Drámai hősnőként éppoly maradandót alkotott, mint szubrettként, vagy vígjátékok főszereplőjeként" – mondja a művésznőről Simon Judit a Poór Lili-díj átadása alkalmából elhangzott laudációjában. „Hamar rájöttem arra: az ember ne ringassa magát szerepálmokba, mert akkor csupa keserűség lesz a pálya. Színésznőnek kell lennem, olyannak, aki minden szerepével hatni képes, hatni őszintén, és alkotni szó nélkül is" – ez pedig már Halasi Erzsébet vallomása, amely szintén egy jubileumi – pályafutásának 25. évfordulója alkalmából készült – előadás műsorfüzetében jelent meg.

süti beállítások módosítása