Megtartja első nyílt napját a beregszászi színház

Nyílt napot tartanak szerdán a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban, amelyre azokat a jelentkezőket várják, akik szeretnék közelebbről megismerni Kárpátalja egyetlen hivatásos magyar színházát és annak színészeit.

A Kárpátalján első alkalommal szervezett színházi nyílt nap része a beregszászi magyar színház közreműködésével Őszi színházi évad címmel idén ősszel indított programsorozatnak. A projekt célja a színházi kultúra Kárpátalján való terjesztése és a magyar színházi társulat népszerűsítése. Az előadássorozat összesen hat bemutatóból és a nyílt színházi napból áll. Az első előadás október 28-án volt, ekkor a beregszászi társulat az Üvegcipő című vígjátékot mutatta be.

uvegcipo

A hagyományos színházi előadások mellett a társulat több alkalommal lehetőséget kínál – a projekt keretében – arra, hogy a nézők találkozzanak és beszélgessenek a színészekkel, rendezőkkel, díszlet- és ruhatervezőkkel, dramaturgokkal.

A színházi nyílt nap különlegessége az, hogy az érdeklődők betekinthetnek a színházi kulisszák mögé, interaktív – mimikai, beszédtechnikai, mozgásfejlesztő – foglalkozásokon vehetnek részt, felpróbálhatják a jelmezeket, színházi protokollt tanulhatnak, díszletet tervezhetnek.

A színházi évad ilyen jellegű programokkal való bővítése kuriózumnak számít Kárpátalján. A magyar színházi előadássorozat és a hozzá kapcsolódó nyílt nap szervezője a beregszászi székhelyű Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet, támogatói a Bethlen Gábor Alap, valamint a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása