A szocialista melltan - A KÉZ 6. fejezet

Váradi Szabolcs, a kaposvári Csiky Gergely Színház segédrendezője a KÉZ próbán járt. Háy János és Lovasi András bítzenés színdarabját decemberben mutatják be.

kez2

Időt utazunk.

Tulajdonképpen egész alatt, de ma különösen. Az első csókféleség. Mikor bénának érezzük magunkat, és bizony bénák is vagyunk. Na és ami a csókon túl van... félelmetes mellek. Amit még sose láttunk. Ha apádéknak csókolomot köszönsz, akkor majd pont anyád mellét fogod meglesni a fürdőszoba függöny alja alatti centi-résben.

És mell is van annyiféle. Kicsi, nagy, ha elcsíped a tévében az Amarcordot, akkor még gigásziról is értesülsz. De van kisbimbós, befelé fordulós, nagy udvaros. Aztán meg olyan, amikor szinte csak az udvar...

kez

„Fúúúúúúúúú!” – mondja erre Dávid (aka Nagyhegyesi) „Na ez azért volt jó, mert az ef-nek menet közben változott meg az iránya” – Göttinger. Ezt tizenhat évesen az ember még el se tudja képzelni. Pontosabban csak elképzelni tudja. Na jó, manapság ennyikor már rég túl van az elképzelésen. De a hetvenes években, amikor még én is, meg ez a Dávid gyerek is, szó szerint szocializálódtunk, és történetesen pont vidéken, hát akkor nem fenékig erotika az első próbálkozás. Olyannak meg főleg, aki női mellet utoljára a strandon látott óvodás korában. És akkor is a szembeszomszéd veledkorú Ágikáét.

Aztán főleg, mikor azt látod, hogy a haverod jobban csinálja. Pedig mindössze csak csinálja. „figyelj Csabi, arra céloztam a múltkor, amikor a svédtornát csináljátok („Ne röhögd el a javát” – Fándly Cs.), hogy akkor jó, ha nem vagytok olyan ügyesek, te is béna vagy, csak te beleveted magad. Annál is inkább, mer’ ha menne, akkor nem engednéd el a csajt” – Pál újra.

kez3

Aztán persze akkor se könnyű felengedned, ha a fejedben folyton ott kong nagyanyád, hogy Pest az bűnös, de minimum bűzös, olynyira, hogy rákot kapsz. Úgyhogy ez a mell is itt, ezzel a barna folttal a közepén tuti rák.

De persze a saját bénaságon túl („Ó, mással már persze, mással már csomószor”), meg a rák, lehet-e úgy, hogy akkor is, ha csak a puszta bírkózásért, hogy ezen túl kell lenni, mert dúlnak a hormonok, de mondjuk történetesen olyan vagy, aki nem ilyennek képzelte a trendet. Hogy az olyan, hogy szeretéssel. És ezt a lányt itt nem. Nem is ismerem. Aztán meg „fú, tényleg, még az a gyerekügy is, még ez is van. Gumival kell.” Kiábrándító.

kez4

Bizony ma második rész, 15. Jelenet. Dávid, Gábor, egyik csaj, másik csaj. Első szexuális nem élmény.

Szerző: Váradi Szabolcs

süti beállítások módosítása