Dedikál és koncertezik Dolhai Attila

Eseménydús december elé néz Dolhai Attila, aki a Cigányszerelem bemutatója után, az előadások mellett, ugyan tudott egy kicsit pihenni, de már gőzerővel készül karácsonyi koncertjére és előtte december 4-én dedikálja legújabb CD-jét.

A Cigányszerelem próbáin Dolhai Attila megismerkedett a Gypsyland nevű cigányzenekarral, akikkel azonnal megtalálták a közös hangot. A Broadway Fesztiválon léptek fel együtt először, majd ezt számos koncert követte. A művész azóta is dolgozik velük, fellépéseinek állandó résztvevői. A Cigányszerelem bemutatója kapcsán nemrégiben egy CD-t is megjelentettek, melyen négy dal szerepel: a Lehár-operettből ismert Vad cigánylegény vagyok feldolgozása, két saját szerzemény, a Rád talál a boldogság és a Sorsaink, valamint a Szentivánéji álomból Lysander szólója, a Puccos taliga.

dolhai2

A lemez a Nők lapja mellékleteként egy hétig kapható volt az újságárusoknál, december 4-én, vasárnap pedig kizárólag az Operett Shopban lesz megvásárolható, amit aztán az esti Cigányszerelem-előadás után dedikálnak a résztvevők: Dolhai Attila, Radics József, Orbán György, Duka László és Lakatos György.

"Szerencsés találkozásnak tartom, hogy megismertem a fiúkat. A közös próbák és fellépések mindig boldogsággal töltenek el. Már első alkalommal éreztem a tüzet és az energiát, ami bennük van, továbbá sugárzik róluk a zenélés végtelen szeretete. Azóta még jobban összecsiszolódtunk, és örülök, hogy nyitottak voltak, mert ez nagyon sokat számított. Úgy tudtunk együtt dolgozni, hogy mindenkinek az ötletét sikerült megvalósítani. Minden dalnak megvolt a gazdája. Öröm nézni, ahogy zenélnek, remélem, hosszú távon fogunk együtt dolgozni" - mesélt az együttműködésről Dolhai Attila.

dolhai1(Fotó: Éder Vera)

A Gypsyland is örömmel játszik együtt Dolhai Attilával, Radics József, a zenekar nagybőgőse elmondta: "Szerencsés a helyzetünk, mert hasonlóak az elképzeléseink, a zenei ízlésünk és a dalok kiválasztása és feldolgozása is mindig teljes összhangban zajlott. De nem csak szakmailag, emberileg is remekül megértjük egymást! Jelenleg is gőzerővel próbálunk, egyre több koncerten lépünk fel együtt, illetve folyamatosan bővítjük a repertoárt."

A tavalyihoz hasonlóan idén is dupla karácsonyi koncerttel örvendezteti meg a nézőket Dolhai Attila, december 25-én délután három órakor és este hét órakor is igazi meglepetésekkel fűszerezett műsorral lép színpadra. A produkcióban közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara, a Gypsyland, valamint több meglepetés vendég is.

"A koncerten operettet, musicalt, populáris dalokat és karácsonyi dalokat is hallhatnak majd, továbbá mindegyik előadáson kisorsolunk egy-egy képet, amelyek a tehetséges művésznő, Mózes Katinka munkái. A sorsoláson azok vesznek részt, akik ellátogatnak a művésznő kiállítására és regisztrálnak. A képek Művésznők a kávéházban címmel láthatók a Hadik Kávéházban" - mondja a népszerű színész

 

Forrás: Budapesti Operettszínház.

süti beállítások módosítása