Szóról szóra a Kortárs Drámafesztiválon a Nemzetiben

December 2-án 18.00-kor a Kortárs Drámafesztivál keretében a PanoDráma Szóról szóra című dokumentumszínházi előadását láthatja a közönség a Nemzeti Színházban. A darab a Magyarországon 2008-2009-ben romák ellen elkövetett támadássorozatot dolgozza fel.

“Miután 2011 márciusában megnéztem a Szóról szóra című dokumentumdrámát, fejbe verve jöttem ki a nézőtérről. Különösen egy szavalókórus által elskandált mondókától nem tudtam szabadulni többé, ettől a nép ajkán termett rigmustól: „Egy sor akác,/ egy sor fűz,/ egy sor cigány,/ egy sortűz”. Annyira nem, hogy végül kiragadtam a harmadik sorát, és megtettem Korniss Péter fotográfussal közös portrékönyvünk címévé. Ezek után a legkevesebb, hogy én ezt az előadást az alkotóinak megköszönöm, s amikor csak alkalmam van rá, emlegetem, dicsérem és mindenkinek ajánlom.” (Závada Pál, író)

panodrama

A Kortárs Drámafesztivál programjában szereplő előadások – így a Nemzeti Színház két saját produkciója is, a Magyar ünnep és az Egyszer élünk 2011. december 3-án – ezúttal magyar nyelven, angol fordítással láthatóak.

süti beállítások módosítása