Dias de Las Noches - vendégjáték a Merlinben

December 3-án, vasárnap kerül sor a Teatr Novogo Fronta vendégjátékára a Merlin Színházban. A Szentpéterváron alapított társulat évek óta Prágában él. Ezúttal Dias de Las Noches című előadásukat láthatjuk, mellyel 2004-ben díjat nyertek az Edinburgh Festival Fringe-en.  A produkció tánc, szöveg és absztrakt művészet keveréke, cirkusz, burleszk és kabaré kavalkádja.

„Ha Hieronymus Bosch ismerte volna a burleszk műfaját, akkor azt festette volna. Lenyűgöző fizikai színházi előadás.“ (Lyn Gardner, 2004. augusztus 14., The Guardian)

dias_image001

Az 1974-ben Buenos Aires játszódó történetben két bevándorló színész nehezen birkózik meg a gondolattal, hogy soha többé nem térhetnek vissza szülővárosukba, Leningrádba. Éppen legújabb darabjuk színpadra álllításán dolgoznak, amikor egy nyomasztóan forró éjszaka puccs tör ki az utcákon, a plafonról izzadságcseppek hullanak alá és az öltözőben megszólal egy telefon. Innentől elszabadul a pokol, de a show-nak folytatódnia kell...

A társulatról:

A Teatr Novogo Fronta-t 1993-ban alapították Szentpéterváron. Korai munkásságuk a helyszínnel és a testtel, mint egyetlen színészi eszközzel való kísérletezés jegyében telt. Első előadásuk európai turnéja után Prágában telepedtek le. Előadásaikban cseh, japán, orosz, kanadai, olasz, szlovák, német, francia, osztrák, dán, görög és lengyel vendégművészek is csatlakoztak hozzájuk. A társulat művészeti vezetője Irina Andreeva, aki korábban a DEREVO és a DO-Theatre tagja volt.

dias2_smallForrás: Merlin Színház

A társulat munkássága az utcaszínháztól az improvizáción keresztül a klasszikus darabok színpadra viteléig terjed. Mozgásvilágukat gyakran a butohoz hasonlítják. Előadásaik olyan képekből épülnek, melyek a miszticizmus és absztrakció, a cirkusz és a modern tánc határán állnak, s amelyek dinamizmusát a mindenkori emberi tragédia nevetséges mivoltából származó feszültség adja.

   

Teatr Novogo Fronta (CZ/RUS)
DIAS DE LAS NOCHES

2011. december 4. / 20.00, Merlin Színház

létrehozta és előadja: Teatr Novogo Fronta

www.tnf.cz

Jegyár 2 000 Ft, diák 1 500 Ft

Jegyek kaphatók a MERLiN Színházban (V. Budapest, Gerlóczy utca 4.)
Jegyfoglalás e-mailben: info@merlinszinhaz.hu
Internetes jegyvásárlás: http://merlin.jegy.hu, www.ticketportal.hu, www.jegymester.hu

süti beállítások módosítása