Megbízhatóan kiszámíthatatlan - RögvEst 500-adszorra

"Jó lenne, ha mindenki tudná: ma este nincs rossz ötlet.  Bármilyen ötletet be lehet kiabálni. Ne legyetek szemérmesek, engedjétek el a mindennapi frusztrációkat, használjátok bátran a fantáziátokat, dobjátok el az agyatokat! Mindenre vevők vagyunk, mindenből tudunk játszani" - eddig 499-szer kezdte így a műsorvezető a Momentán Társulat RögvEst című előadását. Ünnepi alkalom jön december 5-én, hétfőn: 500-adszorra fogja így kezdeni.

A Momentán Társulat a jubileum kapcsán:

"A fenti mondat azonban az egyetlen állandó eleme a RögvEstnek. A bevezető után igazolódik a Momentán Társulat mottója: Mi sem tudjuk mit teszünk öt perc múlva. Mert a bevezető után csak és kizárólag a közönség irányít. A Rögvest egy interaktív, improvizációs show, ahol minden jelenetet, játékot, szituációt a közönség épít fel, ahol tényleg minden ötletnek helye van. 499 előadás alatt jártunk disznóvágáson és megannyi kis bolygón, tengerfenéken és fogorvosi rendelőben, voltunk agresszív erdész, hipochonder kukás, gyerekes közjegyző, bájgúnár kamionsofőr. Körülbelül 15 ezer jelenet, 10 ezer helyszín, 5000 ezer karakter, és 80 ezer néző. Ez számokban az eddigi 499 előadás.  A RögvEsten rövid jelenetek sorjáznak egymás után, gyors asszociációk, váratlan helyzetmegoldások, a közönség óhajai alapján. Hol mi tesszük próbára a közönséget, hol ők minket, hol a színészek szívatják egymást, a nézők és a műsorvezető cinkos örömére.

rgvest

A 2003. november 11-én elstartolt RögvEst a legelső volt Magyarországon az interaktív improvizációs show műfajban, ahol estéről estére mindent az aktuális közönség alakít. Nem kis félelem volt bennünk a kezdetek kezdetén, hogy vajon szóra lehet-e bírni a magyar közönséget, be lehet-e vonni a játékba, lehet-e számítani a spontán játékosságára. A kezdeti félszeg talán-ból átmeneti úgy tűnik lett, mára pedig határozott még szép! És mire a magyar közönség elfogadta és megszerette az improvizáció műfaját, a Momentán Társulat is megérett. A Spinoza-házból indultunk, majd az RS9-en, a Komédium Színházon, a MOM Művelődési Házon, és a Dürer kerten át elérkeztünk oda, hogy tavaly októberben megnyitottuk a saját színházunkat, az IMPRÓ-t, az Ó utca 4. szám alatt. Méltó körülmények között itt ünnepeljük december 5-én a Rögvest 500-dik előadását. Köszönjük az eddigi érdeklődést, és mindenkit szeretettel várunk!"

süti beállítások módosítása