Ketten pályáznak a Trafóra

Két jelentkező adott be pályázatot a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére a december 1-jei határidőig.

A ferencvárosi kulturális intézményt 13 éve vezető Szabó György elmondta, hogy ismét pályázott a posztra. Még a pályázat kiírásakor azt közölte, hogy elsősorban az eddigi munkát folytatná, hiszen mindig is keresték és keresni is fogják a változást, újítást, sok ötlete van. 

gyuri Kitért arra is, hogy Szőcs Gézától találkozót kért, amelyen a kulturális államtitkárral meg szeretné ismertetni a Trafót és az intézményben folyó munkát.

Arra a kérdésre, hogy pályázatát mikor teszi közzé, Szabó György úgy válaszolt, hogy amint azt a másik pályázó megteszi, azonnal nyilvánosságra fogja hozni a pályázatát, de legkésőbb a meghallgatás után.

 

A Színház.hu megkeresésére Bozsik Yvette megerősítette, hogy pénteken pályázatot adott be a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztjára. Arra a kérdésre, hogy pályázatát mikor teszi közzé, Bozsik Yvette azt felelte, hogy azonnal megjelenteti pályáztát amint annak szükségét érzi, de legkésőbb a meghallgatás után a Színház.hu felületén nyilvánosságra fogja azt hozni.

bozsik A pályázati kiírás szerint a Trafó jövőbeni ügyvezető igazgatója a társaságot egyszemélyi felelős vezetőként 2012. július 1-jétől öt éven át irányíthatja. Feladata a színház művészeti programjának kidolgozása, amelynek szempontjai között van a kortárs magyar és nemzetközi előadóművészeti csoportosulások reprezentatív megjelenítése, az intenzív együttműködés a független előadóművészeti műhelyekkel, továbbá fiatal és innovatív képző-, film-, fotó- és videóművészek bemutatása. 


Az ügyvezető feladatai közé tartozik a különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó workshopok, kiállítások, vitaestek, előadás-sorozatok szervezése, és hasonló profilú külföldi intézményekkel való együttműködés, továbbá a közönségbázis szélesítése, fiataloknak fejlesztő-nevelő programok szervezése.
A pályázatnak tartalmaznia kellett az idén mintegy 460 millió forintból gazdálkodó társaság 2012. július 1-jétől 2017. június 30-ig terjedő időszakra vonatkozó részletes üzleti tervét, a hosszabb távú művészeti koncepciót, több évadra vonatkozó produkciós terveket, a pályázó személyes motivációját, a színház jelenlegi működésére vonatkozó észrevételeit, a változtatás esetleges irányáról kialakított álláspontját, az alkotótársak/együttműködő szakmai partnerek felsorolását és gazdasági stratégiát.


A pályázat elbírálásának határideje a benyújtást követő 30 nap. A munkakör betöltéséről a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve a főpolgármester az elbírálást követő 30 napon belül dönt.

 

forrás: MTI, Színház.hu 

süti beállítások módosítása