Ismét jön a Negyed6Negyed7 Fesztivál

December 20. és 28. között Budapest belvárosának egykori zsidónegyedében, Hanuka nyolc napján kerül megrendezésre a Negyed6Negyed7 Fesztivál. 18 helyszínen várják az érdeklődőket színházi előadásokkal, koncertekkel, filmfesztivállal, és közös gyertyagyújtással. Alább a fesztivál programjáról értesülhetnek. 

negyed6negyed7

Negyed6Negyed7 Fesztiválnyitó

December 20. 18.00 Indítsuk együtt útjára a villamost! Flash mob

KÖTÖTTPÁLYA - ideiglenes emlékműavatás a Klauzál téren! 

Az alkotó: Türkoglu Füsun Ipek 

1911-től 41-ig döcögött keresztül a Klauzál téren a régi 2-es villamos. Pont száz éve ősszel adták át a kacskaringós és hosszú útvonal Klauzál térre eső részét. A Nyár utcából érkezett, átkanyargott a ligetes téren majd a Csányi utcán távozott a Király utca irányába. Elment az akkor alig 15 éve épült Vásárcsarnok előtt, hozta-vitte a vevőket és árusokat a több mint 300 pultot számláló piacra, átzötyögte az első világháborút és a második kezdetekor is szállította még az utasokat. A KÖTÖTTPÁLYA egy ideiglenes emlékmű. A Klauzál tér 20.századára emlékeztet.

 

Este 6 órára szeretettel várnak minden fesztiválozót a Csányi utca-Király utca sarkára, ahonnan tűzzsonglőrök és résztvevők által hozott fények kísérik az alkotókat a Klauzál térre, majd megkezdődik a villamosvonal ünnepélyes felfestése. Az első ecsetvonásokat követő rövid fesztiválnyitó beszéd után közösen gyújtják meg az első gyertyát!

szirtes_andras_vetites

Gozsdu Manó Klub

19.00 Startol a Negyed6Negyed7 Fesztivál filmes pályázata

A hívószó: SKH – Sirály, Karácsony, Hanuka.  A többi rád van bízva! Szerveződj csapatba, és regisztrálj csapatnévvel és elérhetőséggel a siraly.film@gmail.com címen, 2011.december.19. éjfélig!

20.00-21.00 Amigó kivetített élő festés

Amigó 2005-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem rajz-vizuális tanár szakon, 2008 óta Pesten dolgozik. Legutóbb a Portfolio Points keretében a Gondozóban tekinthették meg önálló kiállítását a látogatók. Ezen az estén írásvetítő segítségével a falra vetítve elevenednek meg a művész munkái, az érdeklődők az alkotói folyamatba is betekintést nyerhetnek és lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre is.

anker_zrbuli_cam_and_dance

 

A Negyed6Negyed7 Fesztivál és az Izraeli Kulturális Intézet bemutatja:

21.00 Abate Berihun (ISR) feat. The Qualitons

Abate Berinhun és a The Qualitons zenekar együttműködése első ízben idén nyáron, a Bánkitó Fesztiválon jött létre a Magyarországi Izraeli Nagykövetség támogatásával. Az etióp szaxofoncsillag és a magyar zenekar közös produkciója akkora sikert aratott, hogy a művészek ismét összeállnak egy koncert erejéig, sőt közös zenei projekten is gondolkoznak. Az esemény az Izraeli Kulturális Intézet és a Negyed6Negyed7 Fesztivál társszervezésében jön létre.

Abate Berihun Addisz Abebában született. 32 évesen, már híres jazz-zenészként és zeneszerzőként költözött Izraelbe 1999-ben. A koncertjein etióp zenei tradíciók keverednek modern jazz-zel, de a blues és a tradicionális zsidó zene világából is merít. Neve többek között olyan formációkkal köthető össze, mint az Abate Berihun Quartet, az afropopot etióp dallamokkal vegyítő Kuluma, vagy a Shabate, ahol az etióp ritmusok és a jazz tradicionális zsidó zenével találkoznak. Annak idején gyakori fellépő volt Etiópia fővárosában található luxusszállodákban, mára a világ számos jazzfesztiválján megfordult, és a legnívósabb jazzklubokban ad koncerteket.

A The Qualitons együttes 2008 tavaszán fiatal jazz zenészekből alakult Dj Kanada Káosz által összeszervezve azon közös zenei megegyezés alapjain, melyben a 60-as évek soul és beat zenéjének mai megszólaltatását tűzték ki célul, korhű hangzással és megjelenéssel. A zenekar nevét az 50-es évek végétől a 70-es évek végéig működő Qualiton magyar hanglemezkiadó ihlette. Koncertjeiken rendszeres az autentikus hangszerek és ruhák mellett egy-egy klasszikus feldolgozása, vendégzenészekkel való együttműködés, a saját számok mellett. 

koleves

Negyed6Negyed7 Fesztivál

2011. december 20-28.

a negyed 18 helyszínén

Minden, ami összeköt. Terek, emberek, élmények.


süti beállítások módosítása