Miniévad a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

A Kolozsvári Állami Magyar Színház december 8. és 18. között idén is megszervezi hagyományossá vált miniévadját, ahová számos külföldi és romániai meghívott érkezik.

A rendezvényre fesztiválok és színházak képviselői, valamint olyan rendezők kaptak meghívást, akik a tervek szerint a kolozsvári színházban dolgoznak majd. Természetesen nem hiányzik majd az eseményről Andrei Şerban rendező sem, aki Ibsen Hedda Gabler című darabját próbálja a kolozsvári magyar társulattal – a bemutató 2012. január 24-én lesz.

A miniévad műsorán a Születésnap, Leonce és Léna, Übü király, Alkoholisták, Egy ügynök halála, Suttogások és sikolyok, Caligula, Megöltem az anyámat című előadások szerepelnek. Az előadásokon a szervezők angol nyelvű fordítást biztosítanak.

 

Szinhaz-logo-Kolozsvar

A meghívottak listája: 

Dominique Serrand (A Párizsból érkező rendező az Európai Színházi Unió, valamint az American Repertory Theatre tagja. Tavaly a Kolozsvári Állami Magyar Színházban a Lüszisztraté – avagy a nők városa című előadást rendezte.)

Jászay Tamás (Magyarországi színikritikus, a Revizor című kritikai portál szerkesztője, a Színházi Kritikusok Céhének elnökségi tagja)

Jeffrey Wienckowski (Amerikai rendező, a hollywoodi Sons Of Beckett Theatre Company alapítója és művészeti igazgatója 2002-2005 között.)

Karin Coonrod (Az American Repertory Theatre tagja, a 2011/2012-es évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színházban a Tökéletes menyegzőt rendezi.) 

Joshua Kagan Brody (A San Diego-i egyetem hallgatója)

Fabian Mühlthaler (A kolozsvári Német Kulturális Intézet igazgatója.)

Christophe Pomez (A kolozsvári Francia Kulturális Intézet igazgatója, korábban a francia kulturális minisztérium színházi tanácsadója volt.)

Aglika Oltean (Dramaturg és színikritikus, többek között a Nemzetközi Kritikus Céh Critical Stages című lapjában publikál.)

Felix Alexa (A bukaresti Nemzeti Színház rendezője, aki a 2011/2012-es évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színházban a Julie kisasszony című Strindberg-drámát viszi színre.)

süti beállítások módosítása