Karácsonyi csók - színházi bérlet- és programajánlatok

Körbenéztünk, milyen akciókkal, bérletekkel, programokkal kedveskednek nézőiknek a színházak. Összefoglalónkból az is kiderül, mikor jön teljes holdfogyatkozás, meddig jár a Mikulásvillamos és hol lopják a pezsgőket.

Decemberi hírek - Színházon kívül:

Mikulásvillamos jár

Feldíszített Mikulásvillamos jár Budapesten egy hétig a 2A vonalán, a pesti rakparton a Boráros tér és a Jászai Mari tér között. A BKV közlése szerint a különleges járat egészen december 9-éig, péntekig közlekedik a menetrendbe illeszkedve, így normál díjszabással vehető igénybe. Hamarosan karácsonyi villamost is indítanak. 

Mesekönyvgyűjtés indult a MÁV-nál

Vasutasok gyűjtenek mesekönyveket családos utasok részére a Médiaunió Alapítvány Mesélj mindennap! kampányához csatlakozva, december 5-től kezdve három héten át az ország 55 állomásán. A köteteket december 12-től kezdve az állomások várótermeiben helyezik ki a családos utasoknak.

Hétmillió forint értékben loptak el ritka pezsgőt betörők Nagy-Britanniában egy italraktárból.

Pezsgőtolvajok hétmillió forintnyi "lét" vittek el

Az eset Essexben, Londontól nem messze történt. A betörők számos palackkal magukkal vittek, köztük Josephine Bakert, mármint a néhai amerikai énekes- és táncosnőről elnevezett pezsgőt. Ezt a fajta italt Nagy-Britanniában csak egyetlen helyen kapni, ezért a rendőrség reméli, hogy nyomra vezeti Josephine Baker esetleges felbukkanása más boltban.

hold

Teljes holdfogyatkozás jön

Ismét teljes holdfogyatkozást láthatunk december 20-én, szombaton, amelyre rendkívüli nyitva tartással készül a Polaris Csillagvizsgáló. A teljes holdfogyatkozás csak részben látható hazánkból. Budapesten a teljes fogyatkozásban levő Hold 15:49-kor kel. A teljes holdfogyatkozás 15:57-kor fejeződik be. Ezt követően az árnyékkal borított terület egyre kisebb lesz, a fogyatkozás részleges fázisa 17:18-kor fejeződik be. 

December 9-én nyit a Mikulásgyár

 Idén december 9. és 21. között várja az adományokat a Mikulásgyár a budapesti Felvonulási téren, országszerte 14 plázában és minden postán. A segíteni szándékozók december 9-től bármely postán ingyen adhatják fel a Mikulásgyárnak szánt csomagot. Az adományokon jól látható helyen fel kell tüntetni, hogy a Mikulásgyár a címzett. Az adományok szétosztását az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt csaknem 400 önkéntese végzi országszerte - mondta el Habsburg György, a szervezet elnöke.

Karácsonyi véradási akciót kezd az Országos Vérellátó Szolgálat

Jövő hétfőtől ismét meghirdeti karácsony előtti Adni jó elnevezésű véradási akcióját az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), amely minden véradójának egy zacskó szaloncukrot ad ajándékba. A véradók négy és fél deci vérért, negyven deka szaloncukrot kapnak. 

zseles

A kedvenc a zselés

A GfK közleménye szerint a magyar háztartások valamivel több, mint fele vásárol szaloncukrot a karácsonyi szezonban. A legkedveltebb ízesítés évek óta a zselés. A vegyes ízesítésű szaloncukrok kedveltsége némiképp hátrébb szorult az elmúlt néhány évben, és helyette a kókuszos, illetve a karamellás ízesítésű termékek váltak népszerűbbé. 
Csokoládé télapófigurát, vagy egyéb karácsonyi üreges csokoládét a háztartások megközelítőleg harmada vásárol a karácsonyi szezonban. Ez az arány természetszerűen jóval magasabb a gyermekes háztartások körében közülük minden második vásárol az üreges szezonális édességből.

December a színházakban:

Katona adventi nyereményjátékot indított

Facebook-oldalunkon vasárnap induló adventi naptárunkkal naponta nyerhetők reményeink szerint nézőink szívéhez közel álló ajándékok.

Szolnokon karácsonyi bérletet kínálnak és szilveszterezést

A színház november és december hónapban is bérletszünetes előadásokkal várja nézőit. Határok nélkül címmel pedig Szilveszteri Gálát rendeznek, ami december 31.én,  21.30 órakor startol. (December 28.-án az Imádok férjhez mennit, 27.-én pedig a Jézus Krisztus Szupersztárt játszák.)

Kecskeméten a gyerekeknek rendeznek gálát

A kecskeméti Katona József Színház három előadást tartalmazó bérletet ajánl, mellyel Az eltört korsó, a Buborékok és A régi ház című előadásokat lehet megnézni. Karácsony táján a Boldogtalanok, A régi ház vagy A nyomorultak című előadásokat játszák. (A Boldogtalanokat december 29-én és 30-án 17 órakor, A régi házat december 27-én és 28-án 19 órakor nézhetik meg. A nyomorultak című musicalt december 26-án 15 órakor, 27-én, 28-án, 29-én, és 30-án 19 órakor, valamint szilveszter napján, december 31-én 20 órakor láthatják). 

A Gyermekek a Gyermekekért elnevezésű jótékonysági gálát is tartanak december 12-én 17 órakor, melyről Sirkó László színművész, a gála szerkesztő-rendezője azt mondta: "A bevétel most is a Városi Szociális Közalapítványhoz kerül, ahol először kipótolják az összeget, majd karácsonykor ajándékcsomagokkal lepik meg belőle a rászoruló családokat. Érdemes lenne mindenkinek látni, amikor ezt elmondom az iskolákban, és szembesülnek a gyerekek azzal, hogy segítenek. A magam kölyökkori arcát látom, és kitágult szememet, mert annak idején hasonlóképpen adtunk mi is, pedig nekünk se nagyon volt. Ezért is csinálom ezt a műsort többek között: a gyerekek csillogó szeméért."

Szegedi Nemzeti zenés programokat is kínál

Két sikeres pesti bulvárprodukciót is vendégül lát a színház: december 16-án Parti Nagy Lajos A Bandy-lányok című darabját Ascher Tamás rendezésében Hernádi Judit és Udvaros Dorottya játssza. 27-én Ronald Harwood nyugdíjas operaénekesekről szóló A nagy négyes című színdarabját Gálffi László rendezésében Molnár Piroska, Vári Éva, Benedek Miklós és Szacsvay László főszereplésével láthatja a közönség.

A saját előadásokon kívül is bőséges a karácsonyi kínálat: hét koncertet, egy gálát és vendégjátékként két színházi produkciót kínálnak decemberben. 17-én Szentpéteri Csilla népszerű műveket játszik a nagyszínházban, ahol másnap este egy igazi világsztárt hallhat a közönség: Al Di Meola a szegedi Tóth Bagi Csaba Balkán Uniójával ad közös koncertet. Karácsonyi koncertet tartanak 22-én: Rossini ünnepi kis miséjét – Petite Messe Solennelle – a kétzongorás eredeti verzióban adják elő Pál Tamás dirigálásával, a másik zongoránál Zalánki Ritával, valamint neves szólistákkal.

A két ünnep között sem zár be a színház: 27-én Palya Bea Ribizliálom címmel ad koncertet, 28-án a 100 Tagú Cigányzenekar játszik népszerű klasszikus műveket – többek között Bizet Carmenjét, Csajkovszkij Diótörőjét – áthangszerelve; és Szegeden Dankó Pista nótái sem maradhatnak ki a műsorukból. 29-én Harcsa Veronika Lámpafény című estjére várja rajongóit. Ugyanekkor a hagyományos dixie-gálát rendezik meg a kisszínházban; a házigazda Storyville Jazz Band vezetője, Háló Pál családias légkört ígér a vendégzenekar, a Budapest Ragtime Band humoros gegelemekkel tűzdelt produkciójával. László Boldizsár két sikeres évzáró után idén is vállalta a szilveszteri gála megszerkesztését: a Rio de Szeged című, riói karnevált idéző szilveszteri pezsgő kavalkádot már 30-án, 31-én pedig kétszer is adják a Showder Banddel és a teátrum singers csapatával.

Karácsonyi előadáscsomag a Miskolci Nemzeti Színházban

Ajándékozzon jegyeket az Egy bolond százat csinál, a Bohémélet és a Pletykák előadására

A Miskolci Nemzeti Színház megalkotta Karácsonyi előadáscsomagját, melybe ezúttal is három előadást rejtett, kedvezményes áron. A megajándékozott az Egy bolond százat csinál című zenés bolondsággal, az elmúlt évad egyik legsikeresebb darabjával búcsúzhat 2011-től. Puccini Bohémélete megható történetével és fülbemászó dallamaival kínál önfeledt kikapcsolódást januárban, a nevettetés nagymesterének számító Neil Simon Pletykák című bohózata pedig februárban deríti garantáltan jókedvre az ajándékcsomag tulajdonosát.

Debrecenben a Klezmer Band

Debrecenben decemberben is műsoron a Látja Isten, hogy állok a napon, című Hobo-est, Kodály klasszikusa, a Háry János, Márai regényének színpadi adaptációja, A gyertyák csonkig égnek és a Fodrásznő. Karácsonyi koncertet ad a Budapesti Klezmer Band... 23.-án pedig a Budapest Klezmer Band koncertezik  a nagyszínpadon.

ket

MÉG KÉT NAPIG KET KEDVEZMÉNY

A  Közép-Európa Táncszínházban 10 előadás közül választhatunk 1,600 Ft helyett 800 Ft-ért (50% kedvezmény). Az akció még 2 napig - vagy a kedvezményes készlet erejéig tart... már CSAK 16 db van!

Füge ajánlata

Bérletet hirdet karácsonyra a független társulatokat tömörítő Füge Egyesület. A bérlet egy személyt három alkalomra, vagy egy alkalommal három főre tetszőlegesen összeválogatott előadásra jogosít fel. A kiválasztott előadásokra előre be kell jelentkezni. A bérlet a 2012. január 1. és április 1. közötti előadásokra érvényesíthető. A bérlet a Füge honlapján megvásárolható.

Retro szilveszter a Bakelitben

A Bakelitben retro DJ zenél szilveszterkor, a 70-es, 80-as, 90-es éves slágereit játsza, emellett lesz latin táncbemutató, tánctanítás, hastáncbemutató és tombola!  Kapunyitás: 19:30-kor, vacsora 21:00-től (4 féle előétel, 5 féle főétel és 2 féle desszert majd éjféli menü), újévköszöntő pezsgő, korlátlan italfogyasztás, majd zene és tánc reggel 5-ig. Mi lesz még? Fűszeres forralt bor, unicum, kir royal és üdítők, csülkös sertéskocsonya citrommal, andalúz húsgolyók, jérce comb filé magos bundában grill kerti zöldekkel, csokis piskóta gömbök rumos gesztenyés öntettel tejszínhabbal és így tovább. (A jegyek elővételben 2011.12.23-ig 12.800.-ft/fő, 2011.12.23-át követően 14.800.-ft/fő.)
retro

Bárka-Minyata Karácsony - December 18.

A józsefvárosi Bárka Színház és a MINYATA Egyesület, most már hagyományosnak mondható karácsonyi kézműves- és színházi foglalkozást tart rászoruló gyerekeknek.

West End Bérletet hirdet a Centrál Színház

A Centrál Színház karácsonyi bérletével három West End-musicalt ajándékozhatunk. A bérlet tartalmazza a színikritikusok által 2011 legjobb zenés-szórakoztató előadásának választott Cabaret című előadást, az Egy nyári éj mosolyát, valamint az Avenue Q – A mi utcánkat. A bérlet az évad végéig bármikor felhasználható, de felhasználás előtt érvényesíteni kell a színház jegypénztárában vagy szervezési osztályán.

Orlai Produkció is ajánl karácsonyi csomagot

Három előadásból álló szabad bérletet kínál karácsonyra az Orlai Produkció, amely 2012. január 1. és 2012. május 31. között váltható be az Belvárosi Színházban játszott előadások közül háromra. A bérlet a Csókol Anyád! vagy a Dolcsaja vita című előadásra érvényes, továbbá két előadás választható az Esőember, A nagy négyes, A Bandy-lányok, illetve a Gyógyír északi szélre című produkciók közül.

Karácsonyicsók – 5+1-es akció a Tünet Együttesnél

Ha valaki december 24-ig a Tünet honlapján keresztül legalább öt teljes árú jegyet vásárol a januári vagy februári felnőtt előadások valamelyikére, további egy jeggyel megajándékozzák egy szabadon választott előadásukra a 2011/2012-es évad második felében, januártól. Az akció jelszava: „hogy szeretteid se maradjanak tünetmentesek”. 

Aki nem találná programját, annak ajánljuk:

szaloncukorrecept

Színház.hu

süti beállítások módosítása