Államtitkári protekció segítheti a József Attila-musicalt

Államtitkári protekció okán mutatja be a Madách Színház a korábban meghirdetett musicalpályázaton nem nyertes darabot – közli blogjában Kiss Judit Ágnes író, költő, dramaturg.

A héten sajtótájékoztatót keretében számolt be a Madách Színház arról, hogy bemutatja a József Attila életéről szóló új musicalt, amely a Madách musicalpályázatán indult, azonban nem nyert. A színház ezt azzal indokolta, hogy tehetséges fiataloknak adnak lehetőséget, egyúttal ismeretterjesztés is a cél. „Ma megtudtam, hogy a musicalpályázatban díjat nem nyert József Attiláról szóló darabot a színház bemutatja, mivel valamelyik szerző az államtitkárig ment a panasszal, hogy nem díjazták a munkáját. Az államtitkár felhívta a színházigazgatót, aki lelkesen felajánlotta, hogy természetesen ő maga fogja rendezni a művet. Az csak személyes vélemény, hogy megzenésített JA-versek mellé saját dalszövegeket írni szakmai öngyilkosság, gyenge dalszövegeket pedig dilettantizmus, az pedig végképp személyes és laikus, hogy a zene feledhető, de az eljárás elkeserít. Hogy csak egy telefon az államtitkár úrnak. Én miért nem hívom fel? Hogy nem tudom a számát? Hogy ha tudnám, se tenném meg? De itt így megy ez, Mr. Vonnegut” – fogalmaz november eleji blogbejegyzésében Kiss Judit Ágnes, aki második lett az említett musicalpályázaton Fűri Annával és Gryllus Samuval közösen jegyzett Fabáb című darabjával.

kissjuditagnes

Ezt az alkotást is láthatta aközönség, ugyanis márciusban kétszer műsorra tűzte a Madách Színház, Az Én, József Attila azonban bekerül a repertoárba, Szirtes Tamás és Szente Vajk rendezésében.

süti beállítások módosítása