"Nem hiszek semmilyen izmusban" - Magyarországon Jeremy Irons

Egyik nap sétálni indultam. A Síp utca, Dob sarkon 4 fős csoportot próbáltam kikerülni. Angolul beszéltek. Az egyik úr hátát megkopogtattam és kértem álljon arrébb. Megfordult Jeremy Irons. "Im glad to see you" - csak ennyire futotta, de nevetett. Később meséltem az esetet, a legtöbben azt kérdezték: biztos vagy benne, hogy ő volt? Ezúton bizonyítom és felhívom a figyelmet, hogy Jeremy Irons exkluzív interjút adott... - na jó... a közmédia m1 csatornájának. A részletekről cikkünkben olvashatnak.

"Színészként minden egyes szerepért, minden pillanat hitelességéért meg kell küzdenem. Nem hiszem, hogy ma jobb színész lennék, mint korábban. Csak az évek múltak, s nyilván „érleltek” engem is. Ám a nosztalgiázás távol áll tőlem, nem merengek sokat a múlton. Filmjeimet sem nézem meg újra. Az sem könnyíti meg a dolgom, hogy nem vagyok egy „született exhibicionista”. Beszélni viszont szeretek. Az Eragon című filmben gondolatot is tudtam olvasni. Megpróbáltam otthon a feleségemmel is – nem ment. Ami persze nem baj". (Jeremy Irons )

 

irons

 

Jeremy Irons 40 perces exkluzív interjút adott a közmédiának, melyet az m1 csatorna 2O11. december 22-én este 2O óra 1O perckor tűz műsorra. Az Oscar-díjas és Golden Globe-dijas művésszel, aki jelenleg a Borgiák c. tévésorozat második évadját forgatja Magyarországon, Návai Anikó beszélgetett a tévésorozat díszleteiben az etyeki Korda Sándor Stúdióban.

 borgia

"Nem vagyok politikus alkat és nem hiszek semmilyen "izmusban" - nyilatkozza Irons, aki többek között beszél arról, hogy anglikán létére miért nem jár anglikán templomba ("a feleségem és a gyerekeim római katolikusok"), miért hisz a szeretet erejében ("Isten maga a szeretet, s nekem ez azt jelenti, hogy a szeretet válasz mindenre"), miért nem hisz a halálbüntetésben ("mert nem állítja meg a bűnözést"),

mit gondol a hatalomról, a pénzről, a hírnévről ("azt jelenti, hogy több ember ismer, mint ahányat én ismerek"), miért nem költözött Hollywoodba ("a szakmai politizálás nem az én asztalom"), milyen tanácsokkal látja el pályakezdő színész fiát ("addig menjen, amíg megtalálja, ami boldoggá teszi"), és hogyan változott meg az ő szemével Budapest, mióta először, 38 évvel ezelőtt nálunk járt.

 

jeremy

 

Irons, aki a beszélgetés során magyarul is megszólal, az interjút beharangozó köszöntőjében boldog karácsonyt kíván minden magyarnak.

 

Tóth Berta/ Színház.hu, MTI információ, fotó: Zirig Árpád

süti beállítások módosítása