Üzemeltetőt vált a vízi színház

Január 1-től a székesfehérvári székhelyű Magyar Teátrum Nonprofit Kft. veszi át a Szarvasi Vízi Színház üzemeltetését. Erről legutóbbi ülésén döntött a szarvasi képviselő-testület.

Bár a nyáron nyitott meg a vízi színház, a jelenlegi üzemeltető, azaz a Békés Megyei Jókai Színház szerződése december 31-én lejár (a megyei önkormányzat által működtetett színház januártól állami kézbe kerül). Az önkormányzat által kiírt pályázatra két ajánlat érkezett, egy a Szarvasi Regionális Színház Nonprofit Kft-től., a másik pedig a Magyar Teátrum Nonprofit Kft.-től. A szarvasi képviselő-testület ez utóbbi mellett döntött.

szarvasAz ülésen Fekete Péter, a Jókai Színház igazgatója is megjelent, aki hangsúlyozta, hogy a kultúrára a jelek szerint a jövőben még kevesebb pénz jut majd, mint eddig. Éppen ezért ő maga javasolta a szarvasi képviselő-testületnek, hogy a Jókai színháznál anyagilag erősebb, stabilabb partnert keressenek, ügyelve arra, hogy a város és a megye érdekei továbbra is érvényesüljenek.
Ezt pedig úgy tudják megoldani, hogy a Magyar Teátrum Nonprofit Kft. a Jókai színház szakmai felügyelete mellett működteti majd a színházat. A hamarosan megkötendő szerződés azt is tartalmazza, hogy a Szarvasi Regionális Színház Nonprofit Kft. által működtetett Cervinus Teátrum művészei és a nagyobb szarvasi rendezvények is helyet kapnak a színpadon.
A Magyar Teátrum Nonprofit Kft. jelenleg nyolc nagyszínházat és több mint tíz kisszínházat működtet Magyarországon. Az erős anyagi háttér tehát biztosított a Szarvasi Vízi Színház jövőjéhez.

Forrás: Színház.hu, beol.hu

süti beállítások módosítása