Blanchett, Schilling és Mundruczó egy fesztiválon

Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő is színpadra lép a 2012-es Bécsi Ünnepi Hetek színházi programjában - mondták el a szervezők szerdán egy sajtótájékoztatón.

gross

Cate Blanchett Botho Strauss német író, drámaíró Kicsi és nagy című darabjában szerepel majd az osztrák főváros kiemelkedő művészeti fesztiválján. A Sydneyi Színházi Társulat előadása Bécsben látható először német nyelvterületen. ("A Kicsi és nagy, amelyet az (m) Színház mutatott be, egy jelenetsorból áll, amely egy magányos nő életét emeli passióvá, szenvedéstörténetté".)

A Bécsi Ünnepi Hetek egyik visszatérő vendége, Mundruczó Kornél J. M. Coeztee Szégyen című regényéből készít színpadi változatot a fesztiválra. A "színházi valóság-show" - olvasható a fesztivál honlapján - napjaink Európájának egyik legellentmondásosabb témájával, a gyarmatosítás és a kulturális gőg következményeivel szembesíti a nézőket.
Bemutatják a fesztiválon Schilling Árpád rendező és a Krétakör Színház A papnő című produkcióját is, a Krízis-trilógia befejező részét. A darab azt járja körül, hogy miként küzdenek meg a mai fiatalok megkövesedett ideológiákkal és intézményekkel, és keresi az utat egy igazságosabb társadalomhoz.
A fesztivál intendánsa, a svájci Luc Bondy Peter Handke kortárs osztrák író darabját állítja színpadra. Az aranjuezi szép napok című előadás premierje a fesztiválon lesz.

A fesztivál május 11-én kezdődik és június 17-én ér véget. A 36 program között szerepel a 2011-ben megkezdett Verdi-sorozat második darabja, a La Traviata is. A hármas utolsó elemeként 2013-ban, a zeneszerző születésének kétszázadik évfordulójának évében az Il Trovatorét láthatja majd a bécsi közönség.

süti beállítások módosítása