Tél a Vígszínházban - Vendégül látják Nina Rainet

A Vígszínházban egy friss angol dráma bemutatójára készül a társulat, és már zajlanak a Makrancos Kata, illetve A színházcsináló próbái is.

Készül a Billy világa

Bemutató a Pesti Színházban, december 22-én

Nina Raine fiatal angol drámaíró Billy világa című darabját tavaly mutatták be Londonban, és hatalmas sikerrel játsszák azóta is. A dráma főhőse Billy, a siket fiú, aki keresi a helyét a világban, a családban. A történet finom humorral és iróniával mesél a legkényesebb témákról, a fogyatékossággal élők beilleszkedési kudarcairól, és arról az egyenlőtlen küzdelemről, amit sérült társaink vívnak nap mint nap. A címszereplő Telekes Péter, és az ő barátnőjét játszó Bata Éva jelnyelvi tolmács segítségével tanul jelelni, hogy minél hitelesebb legyen az alakítás. Az előadást Szőcs Artur rendezi. A december 27-i előadást Nagy Adrienn jelnyelvi tolmács közreműködésével, a siketek számára akadálymenetesen láthatják a nézők.

Az írónővel is találkozhatunk

A Billy világa című színdarab szerzője, Nina Raine a Vígszínház meghívására Budapestre érkezik. A fiatal írónő december 19-től 23-ig lesz a vendégük. A nézők december 21-én, a Billy világa első előadása után, a Vígegyetem következő „szemináriumán” találkozhatnak és beszélgethetnek vele, valamint az előadás alkotóival és szereplőivel. A program azon nézők számára is nyitott, akik az előadást egy másik alkalommal tekintik meg. Jegyek 100 Ft-os áron válthatók a helyszínen, vagy a Vígszínház jegypénztárában. A várható kezdési időpont 21.30.

Próbálják a Makrancos Katát
A Shakespeare-sorozat követező darabjának főhőse egy éles nyelvű, nyers modorú, zabolátlan, öntörvényű női személy, bizonyos Kata, akinek így nincs sok reménye a házasságra. Mégis akad azonban egy elszánt férfi, Petruchio, aki vállalkozik a hölgy megszelídítésére. Shakespeare remekművének szellemessége, játékossága Varró Dániel virtuóz fordításában új életre kel. Katát Börcsök Enikő, Petruchiót a Katona József Színház művésze, Nagy Ervin játssza, a rendező Gothár Péter. A bemutatót január 8-án tartják a Vígszínház nagyszínpadán.
A Színházcsináló Kern Andrással
Thomas Bernhard darabja, A színházcsináló születésének idején alapos vihart kavart, és még ma is aktuális minden sora. Ez a darab nemcsak metszően pontos társadalomrajz Európáról, hanem a színház gyönyörének és keservének kacagtató és szívbemarkoló bizonyítéka is. Kiáltás a művészetért - a kulisszák mögül! A megszállott, a művészet oltárán mindent feláldozó keserű zsenit, a vérbeli színházcsinálót Kern András játssza. Az előadás rendezője Csizmadia Tibor. A bemutató 2012. január 6-án lesz a Pesti Színházban.
Emléktáblát állítanak Horvai Istvánnak
Horvai István kétszeres Kossuth-díjas, Kiváló és Érdemes Művész, színházigazgató, rendező, színészpedagógus emléktáblájának avatására 2011. december 16.-án, 15 órakor kerül sor a XIII. kerületi Tátra utca 12/A szám alatt. A Vígszínház és az önkormányzat így tiszteleg a kiváló rendező és tanár emléke előtt. Az avatást követően szívesen látják egy forró teára az érdeklődőket a Vígszínház társalgójában.

Ónódi Eszter veszi át Tornyi Ildikó szerepét

A színházunk fiatal művésze, Tornyi Ildikó gyermeket vár, emiatt lassan átadja szerepeit. A Játék a kastélyban Annie-jét december 17-től Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésze játssza, akinek nem idegen a feladat, hiszen a Kamrában már játszotta korábban ezt a szerepet. Ónodi Eszter várhatóan az idei színházi évad végéig alakítja Annie-t. Fogadják őt szeretettel!

süti beállítások módosítása