Ülésezett a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács

December 16-án, pénteken megtartotta első teljes ülését a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács, amelyen a Nemzetierőforrás-minisztérium képviselői ismertették az előadó-művészeti szakma képviselőivel az őket érintő szabályozás változásait.

tanacs

Az ülésen Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár tájékoztatást nyújtott a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényről.

A tanács és a minisztérium képviselői egyetértettek abban, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás után fennmaradó nyitott kérdésekre közösen javaslatot dolgoznak ki a minisztérium tanácsadó testületeivel együttműködve.

hammerstein

Hammerstein Judit, fotó: Magyar Hírlap

Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár tájékoztatta a résztvevőket az előadó-művészeti törvény közigazgatási egyeztetésre bocsátott végrehajtási rendeleteiről.

Az ülésen részt vettek az előadó-művészeti intézmények és felsőoktatási intézmények, a reprezentatív művészeti szakszervezetek és az önkormányzatok képviselői.

 

Forrás: kormany.hu

süti beállítások módosítása